לאחרונה היה בדירתי פיצוץ בצנרת. האינסטלטור שתיקן אמר שזהו צינור משותף.
ועד הבית נתן אישור עקרוני לתיקון (אני הזמנתי את בעל המקצוע) אך לאחר התיקון טען שהמחיר שגבה האינסטלטור גבוה ולא מוכן לשלם.
לאחר מכן טען כי מלבד הדירה שלי 5 הדיירים האחרים התנתקו מהצינור ולכן הוא אינו צינור משותף.
להלן שתי שאלות:
1. מעיון בפורום הבנתי שגם אם דיירי הבניין האחרים התנתקו מהצינור המרכזי מיוזמתם, ואני מחובר אליו עדיין, מדובר עדיין ברכוש משותף אשר האחריות לתיקונו מונח על כתפי ועד הבית נכון?
2. לאחר נסיון להגיע להסכמה הדבר לא עלה וכנראה שאצטרך לתבוע את הועד. מכיוון שדבר זה ייקח מספר חודשים ומכיוון שנזקי המים שחלחלו גורמים לי לעובש בתקרה עליי לתקן זאת עצמאית. האם אני יכול לתקן זאת עצמאית ולהכניס את זה לעלויות התביעה מבלי ליידע את הועד על כך? או במילים אחרות, מה עליי לעשות במשך התקופה הזאת כאשר ישנו עובש בדירה שלדעתי התיקון בגינו אמור להיות דרך הועד?
תודה רבה וגמר חתימה טובה
צינור משותף- בודאי, כל עוד לא התקבלה החלטה שלא משותף באסיפת דיירים ואני מסופק שהיתה כזו…
לגבי תיקון הנזק, נסה להגיע לפשרה כי גם לך יש אחריות. גם בבית משפט יקשה עליך לדרוש כסף אם לא הבאת הצעת מחיר לאישור הועד לפני הביצוע. הועד לא עובד לבד והוא חייב לאשר כחוק כל עבודה.
אתה חייב להתפשר עם הועד. מה הועד אומר? כמה הוא מוכן לשלם?
מים דלפו מהתקרה ולכן לא היה זמן לפרוצדורה הזאת, תחילה כלל לא ידעתי שמדובר בצינור משותף וברגע שהאינסטלטור גילה, יצרתי קשר טלפוני עם הועד אשר אישר תיקון באופן כללי.
בעת החציבה בקיר התגלו שני חורים אשר ייקרו את התיקון.
ניסיתי להגיע לפשרה אך ההצעה של הועד הייתה 1/3 מהסכום ולא היה מעוניין לנהל מו"מ. לאחר שסירבתי טען פתאום כי הצינור הוא רק בשימוש שלי ולכן הוא אינו נושא באחריות.
מה דעתכם?
עלות מכתב כזה היא בסביבות 250-300₪ לפי מה ששמעתי, האם מדויק?
איני ידוע מניין לקחת את המחיר שציינת.
אני מציע לך ללכת לייעוץ פרטני אצל עו"ד הבקי בתחום(!)
אז גם תוכל להתחיל במכתב התרעה שהעלות שלו תחושב לשכ"ט אם הוא לא יעזור.
הכיוון שהוצע לך – פשרה – נראה לי יותר מתאים לכאן.
תוכל להציע בפשרה שהוועד ישלם עלות תיקון כזה של אינסטלטור אחר. זה בטח יצא יותר מ1/3…… הרי בסופו של דבר הוועד מודה שהוא צריך לשאת בעלות. אין זה סביר שעלות של אינסטלטור רגיל תהיה רק 1/3 ממה ששילמת. יש לזכור גם שמדובר בתיקון דחוף וככזה הוא עולה יותר.
כרגע אני חייב לצבוע את הדירה מאחר ויש עובש.
האם למרות סירוב הועד להתדיין עליי לעדכן אותו בנושא השיפוץ והצביעה ועלותם? מאחר ואני מתכוון לכלול בתביעה את העלות הזאת…..
חג שמח
כך תוכל להוכיח שעשית את המאמץ להידברות הראויה.
תיקח גם שלוש הצעות מחיר ותקח את הזולה יותר [בתנאי שהיא מספיק איכותית]. תשמור הכל כדי להוכיח שפעלת כנדרש.
אגב, אני לא בטוח שתוכל לקבל החזרים על הצביעה [למרות שהצדק איתך ככלה נראה]. התיקון של הצנרת היה חיוני ודחוף ולכן היה מקום שאם הוועד אינו עושה זאת אתה תקח את זה על עצמך. לעניין זה חפש בפורום את הצמד המילים "ברטה רוס" [ותרחיב לכמה שנים אחורה]. אחת התוצאות תיתן לך תשובה של עו"ד שחל ממנה תלמד מדוע איני בטוח.
