יש לי בעיה עם שכן שהחלה לאחר שבאסיפת הדיירים האחרונה התקבלה החלטה על איטום ביריעות ביטומניות, בניגוד לדעתו. לאחר שדעתו לא התקבלה, הוא נטפל לעניין אחר שאפרט כאן והחליט על דעת עצמו להציב עמודים מול החנייה שלו, בשטח המשותף והחליט לקזז את דמי הוועד מול מחיר הצבת העמודים.
1) האם יש לי כנציג הוועד סמכות, בהסכמת הדיירים, להחליט היכן להציב והיכן אין צורך להציב עמודים בשביל גישה, שהינו שטח ציבורי, כדי לפתור בעיות חנייה?
2) האם זה פותח פתח לדיירים אחרים לדרוש הצבת עמודים נוספים, בניגוד לדעת רוב הדיירים?
3) מהם הצעדים שעלי לנקוט, על מנת להסיר את העמודים שהציב השכן ולחייב אותו בהמשך תשלום לוועד, ללא כל קיזוז?
פירוט העניין:
בבניין שלי יש שורת חניות רשומות בטאבו הנמצאות מול קיר. קיימת אפשרות לחנות לאורך הקיר כאשר נצמדים אליו, אולם כאשר חונים לאורך הקיר במרחק של 50 ס״מ או יותר ממנו, יוצרים הפרעה שמונעת מהדיירים להיכנס לחנייה שלהם בנוחות. החנייה במקרים כאלו קשה במיוחד למבוגרים יותר, שכדי להימנע משפשופים ופגיעה, נמנעים מלחנות בחנייה שלהם.
בינואר. השנה קיימנו אסיפת דיירים. בהסכמת רוב של הדיירים שהשתתפו באסיפה (6 בעד, 2 נגד, 1 נמנע), התקבלה החלטה להציב עמודים שימנעו חנייה לאורך הקיר.
במהלך מרץ הותקנו העמודים ובתחילת חודש מאי קיימנו אסיפת דיירים נוספת שבה עסקנו בנושא האיטום. באסיפה זאת התקבלה החלטה בניגוד לדעת השכן.
כעת, חודש ויותר לאחר הצבת העמודים, הדייר נזכר לטעון כי הוא לא הבין שבכוונתי להציב עמודים רק לאורך הקיר ודרש להציב עמודים זהים גם מול החנייה שלו.
לדעתי ולדעת כל השכנים בבניין, אין לו בעיה להשתמש בחנייה שלו, גם כאשר חונים מולו בשביל הגישה. אני ושאר השכנים מתנגדים להצבת עמודים נוספים. מול כל החניות בטאבו בבניין יש מקום להחנות רכבים נוספים, דבר שכל הדיירים מסכימים עליו במסגרת שימוש סביר.
הבהרתי לשכן שאני מיציתי את הטיפול בעניין העמודים ואין בכוונתי לפעול שוב בנושא. מסרתי לו שהוא מוזמן לאסוף את חתימות הדיירים להצבת העמודים שלו בעצמו ובמידה שזה יקרה, אשמח לעזור לו להציב אותם.
חשוב לי לציין שוב כי תלונתו בעיקר קנטרנית. הוא תיפקד ב 10 השנים האחרונות כוועד הבניין ומעולם לא התלונן על בעיות בחנייה, זאת בניגוד לשכנים האחרים שהתלוננו במשך שנים על החנייה לאורך הקיר. הוא נזכר בעמודים שלו לאחר שהתקבלה באסיפה דיירים, שנערכה לאחרונה, החלטה על איטום ביריעות ביטומניות, בניגוד לדעתו.
מה דעתכם? אודה על התייחסות בתשובה לשלוש הנקודות שהעליתי ובכלל כל עצה בונה תתקבל בשמחה.
1. לך כנציגות הדיירים אין סמכות לכלום. רק האסיפה מוסמכת להחליט.
מה שיקבע בדיון משפטי עתידי [אם יהיה כזה] הם הפרוטוקולים וסיכומי האסיפות. שם יחפשו את התשובה לשאלות.
2. זה עניין של הערכה. בהחלט יכול להיות. אבל גם זה לא שייך כלל לדיון העקרוני. היות ומדובר בשטח משותף הרי שרק האסיפה תחליט מה יעשה או לא יעשה בו.
3. אם אכן אתה משוכנע שהאסיפה לא החליטה על הצבת העמודים שם, עליך להתחיל לפעול להסרתם.
צרף לכך את התשלום החלקי של מיסי הוועד – שזו עבירה על החוק, וכתוב מכתב דרישה לדייר; להסיר את העמודים שהוצבו שלא כדין וללא הסכמת האסיפה וכן לשלם באופן מיידי את ייתרת חובו לנציגות.
תבהיר במכתב שבמידה ודרישותיך לא יענו ולא יבוצעו תוך שבועיים מיום קבלת המכתב, תאלץ לנקוט צעדים חריפים יותר ובכללם תביעה בפני המפקח על המקרקעין.
את המכתב תשלח בדואר רשום עם אישור מסירה
ותשמור את ה"גלויה" של הרשום ואת האישור שהוא קיבל את המכתב [אפשר דרך אתר הדואר].
כמוכן תכין תיק ובו כל המסמכים הקשורים כמו סיכומי האסיפות וכו´.
בנוסף, ממליץ לתעד כל שיחה וכל טלפון וכו´ שאתה עושה בנושא. לתעד פירושו לרשום "יומן מבצעים" עם תאריך ותוכן. כל זאת כדי להציג את פעולותיך בפני המפקח וגם כדי להראות שפעלת בתום לב.
האם הבנתי נכון את תשובתך?
ושוב תודה.
חשוב למצות את כל התהליכים האפשריים לפני שמגיעים לתביעה. זה מתחיל במכתב שדובר עליו לעיל, וממשיך בפנייה לשכנים שינסו לשכנע אותו וכו´. רק כשכלו כל הקיצין ורואים שלא מגיעים לפתרון, יש לפנות לבית המשפט.
