בבניין שלנו נשברו מספר קולטי שמש, והיה צורך לגבות 200 ש"ח מכל דייר .
זה קרה לפני כחודשיים.
דייר אחד, שמכר את הדירה [אך עדיין גר שם, ויעבור רק עוד חודש], לא מוכן לשלם מכיוון שהוא מכר כבר את הדירה .
האם הוא צריך לשלם ? או שמא הדייר החדש ?
[ואם הדייר הנוכחי צריך לשלם, מה ניתן לעשות כדי לגבות בצורה הכי מהירה]
תודה רבה מראש
לא מעניין אתה ועד החוזה שלו כל עוד לא נכנס דייר חדש.
לגבות מהר? מכתב ביד. ואחר כך מכתב עורך דין.
הייתי מוציא נסח טאבו לראות למי מכר ולפנות גם אליו.
תודה רבה
אפשר רק הפניה לאיזהשהו סעיף בחוק, או מקום רשמי שזה כתוב בו, כדי שאוכל להציג לדייר במקרה של סירוב ראשוני ? [לפני שאגיע לדרך של עו"ד]
מבחינת ועד הבית מי שחייב מבחינת החוק הוא בעל הדירה, אם הדירה רשומה עדיין על שם המוכר אז החבות עליו (אפשר להוציא נסח טאבו מרוכז באינטרנט ולראות, רוב הסיכויים שהדירה רשומה על שם המוכר עם הערת אזהרה לטובת הקונה).
סביר להניח שחוזה המכר ביניהם קובע מי חייב בתשלום ואולי המוכר מבחינתו צודק, אבל זה לא מעניינך כי אינך צד לחוזה ואתה דורש לפי החוק (ולפי החוק כאמור בעל הדירה הרשום הוא זה שחייב) ועם זה אתה צריך לבוא למוכר.
אם המוכר יתעקש לא לשלם קח ממנו את פרטי הקונה, טלפן לקונה והבהר לו את המצב, הבהר לו שאם ייוותר חוב אז ברגע שהדירה תהיה שלו גם החוב יהיה שלו אז באם יש לו השגות עליו לפתור אותן מול המוכר לפני שייתן את התשלום האחרון.
קח בחשבון שאם לא תהיה הסכמה ביניהם אז יקח זמן עד שתראה את הכסף.
הסעיף בחוק המקרקעין הוא 58 א, אבל הוא לא נכנס לדקויות של מי נחשב בעל הדירה, זה יותר עניין של פסיקה. אם תפנה לעIד זה יעלה יותר מה200 שח האלה ואז כבר באמת לא תהיה לך ברירה אלא להגיש תביעה (כדי לקבל חזרה הוצאות, אגרת הגשת תביעה היא מעל 600 שח…), אני מציע לך בכל זאת לערב את הקונה כי הוא זה שיש לו אינטרס לסגור את הנושא ואתה לא צריך ולא יכול להיכנס למחלוקת שאולי תהיה ביניהם
58. נשיאת הוצאות
(א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), לא יהיה בעל דירה חייב, בשל חלק מסויים של הרכוש המשותף שהוצמד לדירתו או בשל חלק חיצוני לדירה, המהווים חלק מהדירה לפי רישומה, בהשתתפות בהוצאות הדרושות לחימום מים או להסקה ולהחזקה התקינה של המערכת המרכזית לחימום מים או להסקה, אם החלק האמור אינו מחובר למערכת המרכזית לחימום כאמור אלא אם כן נקבע בתקנון אחרת.
תודה רבה, וחג שמח