קראתי רבות את דיעותיכם ועצותיכם בנוגע לחלוקת הנטל בנושא תשלום וועד בית ולמדתי הרבה .
שאלתי היא כזו –
אנו גרים בבניין בן 3 שנים אשר בו אין תקנון .
עד עתה מיסי הוועד חולקו שווה בשווה .
בבניין יש דירות קרקע , דירות רגילות ופנטהאוזים .
יש לי מספר שאלות –
1. בעל הדירה בקומת הקרקע רוצה הנחה בתשלום עקב חוסר שימוש במעלית . הבנתי שצריך הסכמה – אך לא הצלחתי להסיק מה גודל ההסכמה ? הסכמה מלאה ? 2/3 ?
2. בעלי הדירות הקטנות רוצים לעבור לשיטת תשלום לפי גודל דירה . האם צריך לזה הסכמה של 2/3 או שמכיוון שזה מוזכר בחוק אפשר ליישם את זה החל מהאסיפה הקרובה ?
3. במידה ונעבור לשיטת תשלום לפי גודל דירה – האם בשטח כל דירה יש להחשיב גם את המרפסות והחצרות או שיש להתחשב בשטחים הפנימייםשל הדירות בלבד (בדומה לתשלומי הארנונה) ?
תודה מראש ,
מאיר .
הרשה לי לחדש לך: יש לכם תקנון! זה לא שאני מכיר את הבית שלך טוב ממך. אני לא מכיר אותו בכלל, אבל לכל בית משותף בהגדרה יש תקנון.
או תקנון ספציפי שנוסח ע"י הקבלן שבנה את הדירות או ע"י הדיירים, נחתם על ידם ונרשם בפנקס הבתים המשותפים, או – וזה המצב ברוב הבתים – חל התקנון המצוי (כברירת מחדל).
דווקא אצלכם, מאחר וכנראה אין תקנון מיוחד, הרי שחלוקת דמי הועד צריכה לכאורה להיות לפי "גודל דירה" ולא שווה בשווה.
לגבי קומת הקרקע וההנחה – כדי להעניק לו הנחה צריך הסכמה של כולם !
לגבי "גודל דירה" – זה לא כולל מרפסות וחצרות.
אם אכן אני צודק וחל עליכם התקנון המצוי הרי שניתן באסיפה להחילו מיידית מכאן ואילך ולא להמשיך את השיטה הקודמת שעמדה בסתירה לתקנון המצוי.