החל מהשבוע קיבלתי לידיי את תיק וועד הבית במקום מגורי.
בנין בן 7 קומות ו-25 משפחות. נוכחתי לדעת כי ישנה בעיה עם מס´ דיירים בבניין:
1. דייר מסויים לא שילם מיסי וועד כבר חצי שנה בטענה כי גובה התשלום הועלה באופן לא חוקי ולכן אינו מוכן לשלם. (הבנתי כי היה חוב בקופת הוועד וחברת הגז איימה לנתק את ההסקה, לכן החליט הוועד על בקשה לתשלום גבוהה יותר ובאסיפה לאחר מכן אישרו כל הדיירים את ההעלאה), הדייר טוען כי הסכמה רטרואקטיבית אינה חוקית ולכן לא מוכן לשלם, האם העלאה זו אכן אינה חוקית?
2. קומת הגג שייכת כולה למשפחה אחת. היא אינה מוכנה לשלם לפי שטח הדירה ונוכחתי לדעת שהיא משלמת על דעת עצמה לפי שטח של דירת שלושה חדרים.
מה ניתן לעשות כדי לחייב עפ"י חוק ואיך ניתן לדעת מהו באמת שטח דירתם?
אגב, לא הבנתי מדוע הוא לא משלם עכשיו(!) הרי כבר הייתה החלטה של אסיפת הדיירים! הוא יכול אולי לטעון על העבר ועל הרטרואקטביות אך א על ההוה שהוא אחרי החלטת האסיפה.
לא הולך איתו? פנו למפקח עלה מקרקעין (רק כדאי להודיע לו קודם לכן כך שאולי זה ישכנע אותו להפסיק עם השטויות).
2. התשובה למקרה השני נמצאת כולה ברישום הטאבו.
שם תוכלו לדעת איזה תקנון חל על הבניין ומה שיטחה של כל דירה.
אם חל התקנון המצוי הרי שעל פי חוק עליהם לשלם לפי שטח הדירה.
הסברים לא עזרו?
פנו למפקח – כנ"ל.
הוא יכול לדרוש את הכספים שלטענתו נגבו שלא כחוק, אך הוא אינו רשאי שלא לשלם את המיסים.
ניתן לתבוע אותו אצל המפקח על המקרקעין ואז הוא יצטרך לשלם גם את אגרת המשפט וגם שכ"ט עו"ד. לא כדאי לו כי הוא יפסיד על בטוח.
פנו אליו במכתב רשום בעניין זה בנוסף על הפניה בע"פ.
הוא גם יכול להגיש תביעה נגדית על כספים שנגבו שלא כחוק. איני בטוח שהצדק איתו וגם שם הוא יכול להפסיד.
בכל מקרה הצעתי הקודמת עומדת במקומה. את הכספים לחברת הגז צריך היה לשלם והועד לא לקח את הכספים לכיסו. אם לא היו משלמים מיד היו ניתוקים והחיבור המחדש היה עולה יותר כסף. אולי גם הסכמה רטרואקטיבית תקפה. זה איני יודע.
אך על כל פנים אם הוא רוצה ניתן להחזיר לכולם את כל הכספים ולערוך, אחרי הצבעה באסיפה, גבייה מיוחדת לצורך כך. מה בדיוק הוא ירוויח?????
אחת ממטרות האסיפה הכללית הוא "אישור החשבונות".
דבר זה נעשה תמיד רטרואקטיבית…
"5. (א) בעלי הדירות יקיימו אחת לשנה אסיפה כללית לשם קביעת דרכי ניהולו של הרכוש המשותף והשימוש בו, קביעת ההוצאות הכרוכות בכך, מינוי נציגות, אישור החשבונות והסדר הענינים האחרים הנובעים מהשכנות בבית המשותף."
מה שאני לא יודע אני כותב שאיני יודע. איני רוצה להטעות אנשים.