1. חוזה הניהול אמנם מעביר את הסמכות ההחלטות נהול הבניין לידי ועד הבית , אך אינו קובע את אופן חלוקת התשלומים בין הדיירים. ראה מסמך שהעורך דין מסמן ב"א" ועל כן יש להתיחס לחוקי המדינה ; קרי חוק המקרקעין ; ראה צטטה מס 1
2. באסיפות הנושא הועלה לא פעם אחת לדיון – הוכחה ברורה שאכו ישנה עילה לכך . ועל פי צטטה מס 2 החלטת רוב במקרה זה אינה ברת תוקף.
נתונים
בניין בן 15 קומות בצמוד לבניין משרדים בן קומה אחת
51 דירות בנות 40 מר נגדיר "קטנות"
51 דירות בנות 75 מר נגדיר "קטנות"
4 דירות פנטהאוסים נגדיר "גדולות"
משרדים – שלצורך העניין משלם כ-11 יחידות דיור – נגדיר חצי "גדולות" חצי "קטנות" – לא נשנה את תשלומו
תוספות שונות –
• כ20 – מחסנים
• כ20 חניות שנקנו בטאבו
• מספר רב של מרפסות מקורות
• כ 100 חניות כחלק משטח המשותף.
חשוב פשוט הלוקח בחשבון את הסטיות הגדולות בלבד – ואשר יקל בחישוב השינויים בעתיד
1. התשלום החדשי היום לכל דירה הינו 170 שח. מכאן שהתשלום בעבור שני דירות הינו 340 שח.
2. הדירות שהגדרנו "הקטנות" בנות 40 מר לפיכך חלקם קצת יותר משליש –תשלום חדשי של 120 שח
3. הבניין מחולק בדרך כלל לזוגות, חצי דירות "קטנות" וחצי מהדירות "קטנות"
ותשלום הדירות שהגדרנו ה"גדולות" בנות 75 מר חלקם קצת פחות משני שלישים 220 חודשיים
סוגיית – חדר הכושר – אותו העלה ועד הבית על –ידי ב"כ
ואם ברצוננו לרצות את ועד הבית בנושא חדר הכושר שלטענת תמי הוצא 10,000 שח בשנה קודמת עליו על מנת להחזירו לתפעל ובחלוקה באופן שווה לכל הדיירים הרי שמדובר ב – 7 שח לחודש
כלומר תוספת 10 שח ליחידה הרי שמדובר ב – 14000 שח תקציב לחדר הכושר.
לסיכום: הנני מוכנה לשלם 130 שח ( 120 שח + 10 שח תוספת לחדר כושר כמחווה לועד הבית) חודשיים החל משנת הכספים 2005 ,אך כמובן שאין לראות זאת כראיה לעתיד , הצעה זאת תקיפה רק במידה וועד הבית יהיה כעת מוכן לסגור את התיק בהסכמה עם כל הנאמר לעייל.
בסוגיית החנייה אשר קניתי בטאבו –
ברצוני תחילה להסביר את הנתונים. ישנם כ- 120 חניות, כאשר כ20 מהם נקנו בטאבו (מספר לא קטן מסומן עבור דיירים מסומנים אך לא נקנה בטאבו, כלומר הם זוכים מההפקר ועם נכנס לכך אז גם בכך יש לדון. עובדה זאת ניתן לאמת על ידי דו"ח השטח המשותף שבוצע על ידי המודד דוד אפלבאום).
ובמידה ותשלום נוסף יחויב על החנייה הרי שיווצר מצב אבסורדי לא מציאותי, אשר אשלם תשלום על אחזקת החנייה כחלק מדירתי ( 12 מר נוספים) ושוב תשלום נוסף כחלק מהתשלום בעבור השטח המשותף של הדירה ה"קטנה" (ב40 מר של הדירה)הכוללת בתוכה תשלום עם אחזקת החנייה המשותפת והרי במציאות הנני משתמשת רק בחנייה אחת ולפיכך לא יתכן שאשלם על אותו מוצר פעמיים, פעם ווירטואלי ופעם אמיתי.
בכל מקרה מכל הסיבות שמניתי לעייל, הכוללות חיוב הדיירים על כל התוספות השונות בבניין, מוטב יהיה לוותר על כך, במיוחד לאור העובדה שאף אחד אחר בישראל לא פסק פסיקה המסכימה עם תוספת זאת, והרי מצב החניות הזה קיים בבנינים רבים בישראל, ולא יתכן שכולם טפשים.
1 החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו´ לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, או בתקנון זה, או המשנה את זכויותיו, לא יהיה לה תוקף לגבי אותו בעל דירה אלא אם הסכים לה
דרוש תגובה במיוחד בנושא החנייה שלי
את חייבת לשלם אך ורק על פי מה שקבוע בטאבו לגבי חלקך היחסי ברכוש המשותף – זאת ותו לא. לדוגמא, אם חלקך ברכוש המשותף הוא 23/316 והוצאות ועד הבית הן 2,000 שקלים, את כופלת 2,000 ב- 23/316 ומקבלת = 145.57 שקלים. זה התשלום שלך. נקודה. כל הדברים האחרים (חניה מוצמדת, חדר כושר וכו´ וכו´) אינו רלוונטי לעניין החשבון.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
דירה 40.2
מספר חדרים 2
מספר הדירה בתשריט—-
ובצמידויות
מרפסת 4.8 מר וחנייה 14ץ3 מר
על דרך החשיבה של בית המשפט במקרה שאין רישום בטאבו, ועל סעיף 57 לחוק המקרקעין שעליו מסתמכים במקרה כזה, ראה פסק הדין בקישור הזה, ואולי ממנו תוכל למצוא מזור:
……………………………………………………………………………………………………………………………..
לאיתור הכתובת של המפקח שנמצא בקירבת מקום מגוריך – בקישור הזה:
לצורך כך את זקוקה גם לשם משפחה, ואולי גם למספר התיק.
אם פסק הדין היה נגד נציגות הבית המשותף (וקרוב לודאי שכן) תפני לועד הבית, ותבקשי לעיין במסמכי ועד הבית, כולל פסק הדין הזה. ועד הבית חייב להראות לך אותו (וגם לאפשר לך לצלמו).
……………………………………………………………………………………………………………………………………………