קניתי את הדירה "על הנייר" והייתי ראשונת הדיירים שנכנסו לגור בו.
מעולם לא הוחלט על תקנון מוסכם, והדיירים הותיקים שנכנסו לגור בבנין מייד בגמר הבניה וגרים בו עד היום אף הם אינם יודעים דבר.
האם אפשר לשנות תקנון מבלי לידע את הדיירים?
היכן אפשר לראות את התקנון המוסכם?
אם אכן שונה התקנון היכן אפשר לבדוק את החתימות(אם לא זויפו)
אם ישנן חתימות מזויפות מה ניתן לעשות?
תודה מראש
כאמור, גם התקנון המוסכם מצוי באותו תיק. מומלץ מאוד ללכת לטאבו ולצלם את התקנון המוסכם, כי מה שהוסכם בו מחייב את כל בעלי הדירות.
לפעמים, כאשר הקבלן שבנה את הבניין הוא עדיין הבעלים הבלעדי של הבניין, הוא רושם תקנון מוסכם כדי לקבוע עובדות. לגבי נושאים מסוימים ניתן לשנות את התקנון המוסכם אם 2/3 מבעלי הדירות חותמים על השינוי (או התיקון), ובנושאים מסוימים אחרים דרושה הסכמה של 100% של בעלי הדירות. יש גם נושאים שלא ניתן לשנותם כלל, לדוגמא, אם הוסכם להצמיד חלק מסוים מהרכוש המשותף לדירה פלונית, הרי שלא ניתן לבטל הצמדה זו בניגוד לדעתו של בעל דירה פלונית זו.
…………………………………………………………………………………………………………………………………
האם הנוהג הופך לתקנון בפועל, אם מעולם לא נהגו על פי התקנון שהופקד על ידי הקבלן (כשם שנוהג ומנהג הופכים במקום עבודה להסכם עבודה בפועל)?
במצב כזה, מה שקבוע בתקנון המוסכם שנרשם בטאבו הוא שקובע, ולא ניתן לומר שכיוון שפעלו בסתירה לתקנון "x" שנים – אז הנוהג שנוצר באותן x שנים יחול גם בעתיד, ולגבור כך על התקנון הרשום (או לבטל אותו).
קיים מקרה קיצוני שבו הכלל הוא שונה, וזה כאשר יש "חזקה נוגדת" – לדוגמא – אם נרשמה הצמדה של שטח מסוים לדירה פלונית בתקנון המוסכם, ומישהו תפס חזקה באותו שטח שהוצמד, וחרף דרישות חוזרות ונשנות הוא סרב לפנות את החזקה שתפס, הרי שבחלוף 15 שנים (אם לא הוגשה נגדו תביעה משפטית) הוא רכש לעצמו זכות בשטח – בסתירה לקבוע בתקנון המוסכם.
כלל זה לא חל על הנוהג שהזכרת, כי נוהג הוא דבר שבהסכמה, בסתירה לחזקה נוגדת שאין בה הסכמה.
………………………………………………………………………………………………………………………………..