העם לועד הבית מותר לקנות תיבות דואר חדשות לביניין ללא הסכמת הדיירים
26-01-2005 15:15:00
לי יניני
תיבות דאר
תלוי מה מצב התיבות. ….אם מצב התיבות דורש את החלפתן אני חושבת שלועד הבית מותר להחליף התיבות. כעקרון ועד הבית אמור לתחזק את כל מה שקשור לשטחים הציבוריים ותיבות הדאר הן חלק מהרכוש המשותף. תלוי גם איך הועד פועל אצלכם ומה הסכום המקסימאלי שהוא יכול להוציא מהקופה ללא אישור דיירים ו/או אסיפה מיוחדת. בכל מקרה אם ישנה התנגדות אז אולי תקיימו אסיפת דיירים והרוב באסיפה יקבע. מה דעתך?
26-01-2005 17:51:00
daniel blue
תיבות דואר
התיבות הם היו במצב בסדר רק התיבה של הועד היה שבור
ואין רוב בדיירים אנחנו מחולקים בדיוק לחצי
ואין רוב בדיירים אנחנו מחולקים בדיוק לחצי
27-01-2005 07:19:00
עפר שחל
תשובה
קיבלת תשובה טובה ובכל זאת אוסיף כמה מילים בקצרה.
תפקידו העיקרי של ועד בית הוא לשמור על תחזוקת הבית. בכלל זה הועד רשאי ואף חייב לתקן תיקוני בלאי סביר, לשפץ את הנדרש שיפוץ וכד´. מיסי הועד נועדו לשם כך.
תפקידו העיקרי של ועד בית הוא לשמור על תחזוקת הבית. בכלל זה הועד רשאי ואף חייב לתקן תיקוני בלאי סביר, לשפץ את הנדרש שיפוץ וכד´. מיסי הועד נועדו לשם כך.
ואולם ועד שנתקל בבעית תחזוקה לא דחופה שחורגת מהתקציב השוטף (כלומר הוצאה שאינה של מה בכך) ואשר לא תוכננה מראש ראוי שידווח לאסיפת הדיירים על המצב ויקבל אישור מראש להוצאה. יתכן שדיירים יחלקו על הצורך להוציא הוצאה זו וכו´. מה היה מצבן של תיבות הדואר בעת שנערכה אסיפת הדיירים האחרונה ? אם מצבן היה באותו מצב כמו היום מדוע לא הועלה נושא ההחלפה אז?
לכל הפחות ראוי שועד ימסור על לוח המודעות הודעה מבעוד מועד על כוונתו להוציא הוצאה כזו. דיירים יוכלו במקרה זה לזמן אסיפה כדי לדון בעניין.