חלק מהדיירים הגרים בחזית הבית המשותף בררו מול חברה פרטית אפשרות להוסיף מרפסת לדירתם והסתבר שאפשר. לדיירים אחרים (דירות עורפיות) נאמר כי עקב בעיות חוזק חומרים, לא ניתן להוסיף מרפסת. הדיירים בדירות החזית עברו בין הדיירים והחתימו אותם על כך שאין התנגדות לתוספת, והתהליך נכנס לעבודה: כרגע באישור ועדה עירונית/מחוזית ובקרוב תחל הבניה. כיום, מסתבר, ניתן להוסיף מרפסות גם בדירות העורפיות, אולם בעלות גבוהה יותר. האם יש דרך להפסיק את התהליך ולחייב את הדיירים לכנס אסיפה ולהחליט על ביצוע התוספות לכל הדירות? האם התשלום צריך להתחלק שווה בין כל הדיירים או כל אחד צריך לשלם לפי עלות התוספת שלו? האם תקין שלא נערכה אסיפת דיירים מזה שנתיים, אלא בוצע מעין "מחטף" של הדיירים בחזית (למרות הסכמת שאר הדיירים לתוספת הבניה)?
28-02-2006 13:52:00
עפר שחל
מחטפים – לא בעניינים כאלה
לא מן הראוי לערוך מחטפים בנושאי תוספות בניה. ניצול זכויות בניה הוא דבר נהדר ואני מקדם אותו בברכה אבל אם לא כולם נהנים הרי שזה נהנה וזה חסר כי הדבר גורע זכות מחלק מהדיירים ויש לו השלכות גם לעתיד.
כאשר לא כולם יכולים להנות מניצול זכויות הבניה הם יכולים להתנגד לבניה ו/או לדרוש פיצויים.
בוודאי שיש מקום לכנס אסיפה ולדון בכל ההיבטים של הנושא בפומבי. על דברים קטנים בהרבה ראוי לנהל דיון באסיפת דיירים, קל וחומר בעניינים מהותיים שכאלה.