אני גר בקומה האחרונה ובחורף האחרון התגלתה דליפת מיים מהגג לחדר השינה בביתנו הודעתי על כך לועד ברגע שראיתי את התופעה ויו"ר הועד אפילו בא וראה את הנושא אך לצערי גם לאחר דרישות חוזרות ונישנות ותענות מצדו שזפתים הם לא אמינים ולא מגיעים רק לתיקונים לבסוף לאחר שהדליפה גדלה ובדרך גם הרסה לי טלויזיה טרח הועד ( שהתחלף כבר ) לתקן את הנזילה ( פעמיים ) האם אני יכול לקבל פיצוי מהועד על הטלויזיה שנהרסה על עלות התיקון שנרדש ממני אינני חושב שעקב אוזלת יד של הועד אני צריך לשאת בתוצאות?
התקנון אינו מפרט מה קורה במצב שבו הנציגות מסרבת לבצע את התיקון או במקרה שבו נגרמו נזקים לדירה או מטלטליה בעקבות ביצוע מאוחר של התיקון.
דווקא בעניין אחר, בנושא עבודות לבדק הרכוש, קובע התקנון שאם פגעו העבודות האמורות בדירה, חייבים בעלי כל הדירות להשתתף בהוצאות החזרת המצב לקדמותו בשיעור שבו הם משתתפים בהוצאות החזקת הרכוש המשותף.
האם מכלל הן שומעין לאו, כלומר האם יש להסיק מתוך העובדה שבמקום אחד נכתב המ קורה כשיש נזק ובמקום אחר לא נכתב שיש כאן הסדר שלילי ושאין לפצות בגין נזק שנגרם לדירה כאמור?
אני חושב שלא.
דעתי היא שבעל דירה זכאי לפיצוי נזיקי אם הנציגות לא טיפלה או לא טיפלה בזמן בתקלה.
יש לזכור כי על התובע להוכיח שהועד התרשל במקרה זה וכן כי הנזק נגרם כתוצאה מהתרשלות זו. להוכיח זאת אינו עניין של מה בכך.
יתכן שהועד מבוטח ולכן כדאי לפנות באופן מסודר לועד ולדרוש את הפיצוי.
לגבי הגשת תביעה – זה אפשרי כאמור ברמה העקרונית אך לא יהיה קל להוכיחה.