אודה על תשובתך ההקדם
כל סוגיית האחריות לתיקון ופיצוי בגין נזקים שנגרמו בבית משותף נעוצה במקור גרימת הנזק. קרי מה גרם בקשר סיבתי ישיר לנזק. לאחר ליבון העובדות ניתן להטיל אחריות. גם אז יתכנו מצבים בהם ישתרבב לעניין נושא "חובת הקטנת הנזק" ולא ארחיב כאן בעניין זה.
נחזור לגורם הסיבתי: יתכנו מצבים בהם האחריות היא משותפת ויתכנו מקרים בהם האחריות מתחלקת לאחראי "הראשי" ולמי שרשלנותו "תרמה" אף היא לנזק: למשל במקרה שבו נמצאה רטיבות בדירה כלשהי והמקור הוא גם בצנרת פרטית של שכן אבל גם בהזנחה או רשלנות בטיפול ובתחזוקת צנרת משותפת.
יש מצבים אחרים בהם האחריות לנזק ברורה וחד משמעית – נניח תיבת פקקי חשמל מיושנת ורעועה שאין חולק כי היה צורך להחליפה זה מכבר – היה ואכן הוכח שכך היה המצב הרי שיש לך רשלן ברור והאחריות ברורה.
מומלץ לכל בית משותף להיות מבוטח בביטוח ראוי שיכסה מקרים כגון אלה שציינת. במקרה שיש ביטוח היה נותר ויכוח "שולי" יחסית שהיה מתמקד בהוצאות שלא כוסו ע"י הביטוח (השתתפות עצמית, העדר הנחת תביעות בעתיד וכד´) – אלה סכומים יחסית קטנים.
לסיכום: לא ברור האם ועד הבית שלכם דילג על בדיקת העניין וקבע אוטומטית שאין האירוע נגרם בעטיו של דייר מסויים או שנעשתה בדיקה והתברר שהנזק נגרם בכל זאת מרכוש משותף או שמקור הנזק אינו ברור דיו. במקרה ובו לא נערך כל בירור תוכל לדרוש עריכת בירור כזה. כמו כן מומלץ שתברר מה הכיסוי הביטוחי בבניין אם בכלל קיים.