היום פנתה אלי אחת משלוש הדיירות של קומה שלישית, אמרה שהם רוצים לבנות על הגג, הגג הינו רכוש משותף. אמרה שהשטח שמותר להם לבניה 40 מ´ וצריכים הסכמת 70% מבעלי הדירות בבנין, שני השכנים לידם אינם בונים.
איני מבינה כלל בתחום ולא יודעת על סמך מה לאשר או לא ואיזה סכום מקובל לתת בעבור ויתור על הזכויות בגג. האם אני מוותרת בכך על כל הזכויות בגג או רק בחלק שהיא בונה בו?
בתמורה לבניה הציעה שישפצו את המקלט המוזנח, לדבריה עלות שיפוץ כזה 25,000 ש"ח. נשמע לי סכום מנופח ואיך אוודא שעושה כל שצריך על פי חוק ואכן שזה המחיר?
שיפוץ המקלט לא יעלה ישירות את ערך דירתי אותה שוקלת למכור מתישהו ולכן לא חשוב לי כרגע. אם כבר, מעדיפה להשקיע בדירה עצמה או אפילו בחזית הבנין.
איך ואיפה מבררים את הדברים הללו בדיוק? האם צריכה לעשות איתה הסכם בכתב ? מה מקובל לתת כנגד קבלת הגג? שיפוץ מקלט שווה ערך לזכויות עליהן ויתרתי? שיפוץ חזית הבנין ???
איך אהיה מכוסה אם השיפוץ יפגע בחוזק הבנין למשל (לא מזמן חיזקנו 3 מעמודי הבנין לפי דרישת העיריה), אם יפגעו בדוד השמש על הגג?
למרות ששאלותי מרובות אשמח לתשובות או ליעוץ למי לפנות.
תודה מראש!
