נניח שלשני המזגנים יש אותו COP ובעלי אותו הספק מקסימלי BTU
האם משנה שאחד עובד on/off לעומת רציף ?
בסופו של דבר, כמות החום הממוצעת שהמזגן לוקח מהאויר היא זהה כדי להגיע לטמפרטורה ממוצעת מסויימת
היכן אני טועה ? אם בכלל
Inverter הוא סוג של מעגל להמרת חשמל שמווסת אלקטרונית את המתח, זרם, ותדר העבודה של ההתקן. במזגן Inverter, המעגל הזה משנה את מספר הסיבובים לדקה של המדחס – ולכן את תפוקת המזגן. העלאת התדר מגדילה את התפוקה, הנמכת התדר מקטינה את התפוקה. במקביל שסתום התפשטות אלקטרוני מווסת את לחצי העבודה של הקרר ואת זרימתו. המדחס המיוחד ביחד עם רכיבים אלה בנוסף לרגשים ומאזנים אחרים מייקרים את המזגן.
במקרה כזה החיסכון בחשמל אצל ה-Inverter מושג בזכות יכולתו לפעול ברציפות גדולה יותר בתפוקה המינימלית אליה הוא עובר אחרי זמן עבודה מסויים בתפוקה הנומינלית והטמפרטורה בחדר הממוזג מתקבעת על מה שהתבקש, ומכיוון שהטמפרטורה בחדר לא יורדת בצורה קיצונית במשך המיזוג (כי בתפוקה הנמוכה האוויר הנפלט מפתח המאייד הוא בקור עדין ביותר) הוא יכול לעבוד בתפוקה המינימלית לאורך זמן רב – 80% מהזמן ואף 90% -תלוי בטמפ´ המתבקשת ובקצב איבוד החום מהחדר, שככל שהוא מבודד טוב יותר טרמית כך קל לעזור למדחס לשמור על מצב עבודה בתפוקה המינימלית לאורך זמן רב יותר. מדחס מזגן מסוג Non-Inverter יעבוד במחזוריות קבועה עם מספר גדול יותר של התנעות .
המערכת האלקטרונית שנעזרת בתרמוסטט שנמצא במאייד של Inverter יותר רגישה מזו של מאייד רגיל: הסקלה היא של 0.3 +/- מעלות, כך שאם בקירור יש סטייה קיצונית מעליה, המדחס עובר לעבוד בתפוקה הנומינלית וחוזר למינימלית אחרי שהתרמוסטט נכנס לתחום הסקלה וזה קורה עם התגברות בעומס החום בחדר כתוצאה מבריחת אוויר קר כשפותחים דלת לרגע או עם עלייה הדרגתית של טמפ´ המבנה.
כאמור, רוב הזמן מדחס Inverter נשאר לעבוד בתפוקה המינימלית שם צריכת החשמל מאוד נמוכה, ואם החדר הגיע לטמפרטורה נמוכה ב-0.3 מעלות מטמפ´ הייחוס בקירור המדחס מפסיק לעבוד ומותנע שוב לאחר שהטמפ´ גבוהה יותר ב-0.3 מעלות מהנורמה. באופן כללי, בגלל נטייה של הטמפ´ להישאר בתחום 0.3 -/+ מעלות מטמפרטורת הייחוס [כי כאמור יש איבוד חום רציף ואיטי מהחדר החוצה דרך מעטפת המבנה ופתחים קטנים כגון המפתח בין הדלת והרצפה] מתאפשרת עבודה רציפה בתפוקה המינימלית ומספר ההתנעות של המדחס הינו נמוך בהרבה בהשוואה למדחס הרגיל, מה שמוביל להשקעת פחות אנרגיה בכל התנעה ולבלאי מואט של מיסבי המדחס. בכל מקרה שיש התנעה ההשקעה האנרגטית הכרוכה בהתנעה עצמה נמוכה ביחס, כי המדחס מתחיל לעבוד בתדר עבודה נמוך. (גם עם ההדלקה הראשונית של המזגן , יש תחילת עבודה בתדר נמוך, אשר עולה אחרי פרק זמן מסויים אל התפוקה הנומינלית, ואם יש צורך עולה אחרי פרק זמן נוסף לתפוקה המקסימלית. בגלל זה בעת הדלקת המזגן או התנעה חוזרת אין עמעום של אורות בבית או בחדר עצמו מה שנקרא Soft Start).
צריכת חשמל של מזגן Non-Inverter גבוהה יותר בהשוואה כי כאמור הוא יודע לעבוד רק בתפוקה יחידה ומכיוון שהמערכת הנעזרת בתרמוסטט נדרשת לרגישות נמוכה יותר, הוא חוזר לעבוד אחרי שהטמפ´ עלתה בעד 2 מעלות מעל סף מסויים ועובד עד שהטמפ´ יורדת בעד 2 מעלות מתחת לסף מסויים. בגלל זה יש תנודתיות רבה יותר של הטמפרטורה המורגשת, ולכן יותר אנרגיה נצרכת מתבזבזת במאמץ לפצות על כך.
בסופו של דבר אם מסתכלים על הגרף
של התנודתיות הקיצונית של Non-Inverter בהשוואה לגרף התנודתיות המעודנת של Inverter וצריכות החשמל המעורבות בתהליכים המקבילים, מבינים טוב יותר למה מושג חיסכון ניכר בחשמל במיוחד כאשר הגרף של ה-Inverter מתייחס לעבודה רציפה של המדחס בתפוקה המינימלית. זאת הסיבה שכאשר בוחנים שני מזגני אינוורטר בעל COP זהה יש לבדוק מהו ה-BTU/h המינימלי שאליו המדחס יכול לרדת וצריכת החשמל המושגת בתפוקה המינימלית, כי לכל יצרן יש תפוקה מינימלית שונה ולכן צריכת חשמל אחרת עבורה . יש כאלה שהגיעו עבור מזגן עם אותה תפוקה נומינלית לתפוקה מינימלית גבוהה יחסית שעבורה צריכת החשמל היא 400 וואט בה, ויש כאלה שהצליחו להגיע לתפוקה נומינלית נמוכה יותר ולצריכת חשמל נמוכה יותר כגון 300, 200, 100 וכך הלאה. לא תמיד COP גבוה מאוד עבור תפוקה נומינלית נותן לך צריכת חשמל נמוכה במיוחד בתפוקה המינימלית. זה תלוי בכיוון טווח העבודה של המדחס על ידי היצרן וביעילות האנרגטית שהמדחס מסוגל לה בתפוקה הנמוכה וכדומה. לכן לא רק שבודקים את ה-COP אלא גם מהו טווח התפוקות והצריכות חשמל התואמות להן.