5 דירות עורפיות בגודל אחיד (הקטנות ביותר);
5 דירות חזיתיות עם גודל אחיד;
2 דירות גג כאשר העורפית (שלנו) קטנה יותר מהחזיתית (הגדולה ביותר בבנין).
תשלומי ועד הבית נקבעו באופן שרירותי, לדעתנו, כאשר כל הדירות ה"רגילות" משלמות X ושתי דירות הגג משלמות X+25%.
לאחרונה החליט יו"ר הועד, בתמיכת כל הדיירים, להעלות את מיסי הועד מסיבות שונות. לעומת זאת, ההפרש בין שאר הדירות לבין דירתו (ודירת הגג השנייה) הועלה באופן שרירותי ולא בהתאם להפרש היחסי שבשטח הדירות.
אנחנו היחידים שהתקוממנו על כך (למרות שגם בעלי הדירות העורפיות ודירת הגג החזיתית יכלו). הצגנו מסמך שבו מפורט גודל הדירות והצבענו על כך שדירתנו גדולה באחוזים ספורים משאר הדירות. את מסי הועד שילמנו, בתוספת היחסית שלדעתנו עלינו לשלם, ולא כפי שיו"ר הועד קבע, למורת רוחו כמובן.
יו"ר הועד פתח נגדנו במלחמה, תוך שהוא מחתים את שאר הדיירים על עצומה שכביכול איננו מסכימים לשלם כפי שנקבע (הציג זאת כך לשכנים ולא שמדובר על ויכוח בנוגע לאחוזים).
עד כמה שידוע לנו, מסי הועד ייגבו לפי שטח רצפת הדירה (לא כולל מרפסות), כלומר שבבנייננו צריכים להיות 4 תעריפים שונים, הלא כן?
עניין נוסף שנקשר עם הנוכחי:
טרם נכנסנו לגור בדירה, עשינו שיפוצים שגרמו לעגמת נפש מסויימת. הועד אז תבע מאיתנו כ-3,000 ש"ח, וכביכול "התפשר" רק על 1,000 ש"ח (התביעה וההתפשרות נעשתה באופן חד צדדי ללא דיון אחד עמנו. יו"ר הועד התיעץ עם עו"ד בתרבות הדיור ואף שלח לנו התראות דרכו).
כאשר נכנסנו לדירה, הסברתי בישיבת הועד את גרסתנו לעגמת הנפש (בפעם הראשונה, יש לציין), ולאחר שנשמע קולי, ראו השכנים שהשד לא כל כך נורא, ובהסכמה של פה אחד של הדיירים שנכחו בישיבה הוחלט לבטל את התביעה שבדרך והפשרה הייתה שנקנה מתנה ללובי הבניין (יש להודות שעדיין לא עשינו זאת, אך אין בכוונתנו להתחמק מכך). הדבר רשום בפרוטוקול הישיבה.
כעת, עם תחילת הסכסוך החדש, מעלה יו"ר הועד את אותה תביעה של 1,000 ש"ח (מוזכרת בעצומה שכל הדיירים חתומים עליה).
אשמח לתשובות.
תודה
בית משותף יכול ורשאי לקבוע שיטת חישוב אחרת אך הדרך לעשות זאת היא דרך שינוי התקנון ולא באופן "שרירותי".
כדי לשנות תקנון נדרש רוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם.
הוא טוען שמכיוון שלא קנינו מתנה ללובי הבניין, כפי שסוכם בעבר, הדיירים דרשו להחזיר את התביעה של 1,000 ש"ח (זאת כאמור ללא התראה מוקדמת).
שנית, מכיוון שהבניין לא רשום עדיין בטבו, הוא טוען שהשיטה של חישוב לפי שטח וגודל יחסי לא תקף עדיין, אלא שכל חודש בחודשו יש לחלק את סך ההוצאות של אותו חודש בין הדיירים בהתאם לגודל דירתם (שיטה שלא מיושמת כרגע).
יו"ר הועד העלה לאחרונה, בהסכמת הדיירים, את המסים ב-20 ש"ח. דירתי גדולה בכ-11% מאשר הדירה הקטנה ביותר, אך כיום הדירה הקטנה משלמת 200 ש"ח ואילו אנחנו נדרשים לשלם 245 ש"ח.
טרם העלאת המסים, כל הדירות שלמו 180 ש"ח ודירות הגג 215 ש"ח. כאשר דובר על העלאה נוספת, הודענו שאנו מבקשים לבדוק את נושא התשלום, וכעת לא הסכמנו לשלם יותר מ-225 ש"ח בחודש.
לטענתו, "אין זה הגיוני שלכולם יעלה ב-20 ש"ח ולכם רק ב-10 ש"ח" – טיעון שרירותי לכל הדעות המנציח טעות.
לא עזרו הפצרותי שאין להנציח את המצב השרירותי הקיים אך נפלתי על אזניים ערילות.
לבסוף הוסכם שתיערך אסיפת דיירים שבה אציג את טענותי כלפי שאר הדיירים, ואם כולם יסכימו, נשנה את השיטה לפי שיטתנו.
השאלות:
1. אשמח להתיחסות בעניין התביעה/מתנה.
2. מה אכן הנוהל בהנחה שהבניין עדיין לא רשום בטבו?
3. האם אכן עלי "לשכנע" את שכני בדבר צידקתי, או שמא החוק לצידי ואין בכלל צורך להתווכח?
4. כיצד עלי לנהוג באסיפה הקרובה ובכלל?
תודה מראש,
עדי
עליכם להעלות באסיפה את הנושא העקרוני של שיטת החישוב ולעגן בתקנון את השיטה הנבחרת.
עניין "המתנה" לא מובן לי. בכל מקרה אין לקשור שמחה בשמחה.