בחשבון בנק של הועד 2 חותמים.
אחת החותמות פרשה מהועד.
מהו הנוהל התקין והחוקי המחייב את הבנק (מהבנק דרישות שונות תלוי בפקיד)להעברת זכויות חתימה לחברת ועד במקום הפורשת?
תודה
לוי
ב. כיוון שכך, הבנקים מתעלמים מהוראות התקנון המצוי, ומחייבים רישום החשבון דווקא על שם "ועד הבית".
ג. לכן, כל בנק בעצם עושה את שעולה על רוחו, ומסתמך על הנוהל הפנימי שלו.
ד. מאחר ואותו נוהל הפנימי לא ידוע לכל פקידי הבנק, כל פקיד הוא מלך, וקובע איך אתם תפעלו בחשבון, וכשמתחלף הפקיד ממילא מתחלפים הכללים.
ה. המצב חמור במיוחד בבנק הפועלים, שדורש חתימות אישיות של כל משתתפי אסיפת הדיירים שבחרה את מורשה החתימה החדש. ואם אחד מהם מסרב לחתום (כי דעתו לא התקבלה), הבנק יסרב להחליף את מורשה החתימה.
במצב כזה, לכל אחד ממשתתפי האסיפה יש זכות וטו על החלפת מורשה חתימה, עד שיחתום אישית על הפרוטוקול.
ו. עמדת בבנק ישראל בסוגיה זו היא, למרבה הפלא, כעמדת בנק הפועלים.
ז. בבנקים אחרים, הדרישה היא חתימות של לפחות 50% של בעלי הדירות, ללא קשר לקיום אסיפת דיירים.
ח. לכן, צריך לברר מראש את דרישות פקיד-הבנק הספציפי שלכם, והיה ואתם לא יכולים לעמוד בהן, לא תהיה לכם ברירה אלא לפתוח חשבון בבנק אחר.
שנית, מכיוון שהחלפת מורשי חתימה חייבת להיות על פי החלטת אסיפת הדיירים, ולא על פי החלטת מורשי החתימה הקודמים.
שלישית, מכיוון שמורשי החתימה יכולים בדרך זו להעביר את זכות החתימה גם למי שאינו בעל דירה בבניין.
ורביעית, בדרך זו אסיפת הדיירים לא יכולה לכפות על מורשי חתימה לסיים תפקידם, או לחייבם להעביר את זכות החתימה דווקא למי שהאסיפה החליטה, כי הגולם קם על יוצרו, ומורשי החתימה עושים בחשבון הבנק כבשלהם.
