האם הוצאות על תיקון הבריכה המשותפת נחשבות להוצאות שוטפות?
אם מחליטים על העסקת שומר (בניגוד לרצוני) – האם אלה נחשבות להוצאות שוטפות?
במידה ויוחלט על חברת ניהול: האם אני מחוייב לשלם על כך?
האם הוצאות ביטוח (10000 שח בשנה !) נחשבות לשוטפות?
ניקיון יסודי של קירות הבנין כל מספר שנים בעלות של אלפי שקלים נחשב להוצאה שוטפת? האם מדובר בהוצאה הדומה לזיפות/סיוד גג?
אודה לכם על תשובה מפורטת הכוללת גם התיחסות לדוגמאות שלעיל.
על פי הניסוח וההגדרות שלך, הוצאות לתשתית חלות על המשכיר, והוצאות שמטבען הן חודשיות (גינון ניקיון שמירה וכו´) ולכן קרויות "שוטפות" חלות על השוכר.
מכאן גם התשובה לשאלותיך די פשוטה: –
תיקון בריכה – (לא הוצאה שוטפת) ולכן חלה על המשכיר
העסקת שומר – (הוצאה חודשית שוטפת) שחלה על השוכר
חברת ניהול – (הוצאה שוטפת) שחלה על השוכר
ביטוח – (לא הוצאה שוטפת) שחלה על המשכיר
ניקיון הקירות כל כמה שנים – (לא שוטפת) שחלה על המשכיר
זיפות+סיוד הגג – (לא שוטפת) שחלה על המשכיר
*************************************************************
"תשלומים שוטפים לועד הבית" הם התשלומים החדשיים בהבדל מתשלום חד פעמי למשל להוצאה כגון זיפות גג או תיקון בריכה – אבל מה קורה בבית שנוהג לגבות באופן שוטף דמי ועד שנועדו לכסות הן את השוטף (גנן, נקיון וכו´)והן את הלא שוטף – הרבה בתים שמים בצד מדי חודש בחודשו אחוז מסויים מדמי הועד וכך אינם צריכים לערוך גבייה מיוחדת לתקלות כאלה או אחרות.
אם זה הנוהג גם אצלכם הרי שהחוזה שלך אינו מתייחס לכך ובעל הבית יכול לטעון שכל דמי הועד החודשיים לצורך כל הוצאה שהיא מוטלים עליך.
מבחינה חוזית אתה פטור מלשלם רק את ההוצאות הלא שוטפות.
כעת לגבי השומר – זו אמנם הוצאה שוטפת ויש גם לומר שהשוכר נהנה ממנה. אבל כאן זו הוצאה חדשה שלא ידעת עליה מראש והיא תוספת משמעותית. כאשר שוכר יודע מראש שיש בבית שומר הוא לא יכול להלין על כך. כאן אולי אתה יכול לפנות למשכיר ולבקש (רק לבקש) השתתפותו.