1. במידע מלשכת המקרקעין נרשם על כל דירה: שטח במ"ר: 60 מ"ר, חלק ברכוש המשותף: 400\52.
האם החישוב לתשלום ועד הוא ע"פ השטח במ"ר חלקי כל שטחי הדירות במ"ר, או לפי החלק ברכוש המשותף ?
2. הבניין שלנו ישן. במקור נבנו בו רק 2 סוגי דירות – 100 מ"ר ו 60 מ"ר. לעומת זאת, במידע מלשכת המקרקעין כל דירה היא בעלת גודל "משלה": חלק 62 מ"ר, חלק 64 מ"ר…. ברור לי גם שהמידע בלשכת המקרקעין כבר מזמן לא רלוונטי, אחרי שכולנו הרסנו את המרפסות להגדיל את שטח הדירה. שאלתי: איך החוק מתייחס לסוגיה זו ? האם ניתן לחייב דיירים לשלם לפי נתונים שאין להם אחיזה במציאות ?
3. שאלה אחרונה: בעלי הדירות הגדולות, למרות היותם מיעוט, מסרבים לעבור לשיטת החישוב ע"פ מ"ר. בהנחה שרק צעדים משפטיים יעזרו, כמה זמן לוקח מרגע הגשת התביעה, מה הסכום הממוצע שצריך "להשקיע" מראש, ומהם אחוזי ההצלחה המשוערים ?
המון המון תודה, וסליחה על הפרוט (-:
ויק
לגבי השינויים בפועל בשטח הדירה עקב הצמדות או הרחבות ברור שהיה צורך לעדכן את הנסח במדידה החדשה. אם זה לא נעשה עד כה יש לעשות זאת כעת.
הליך בפני המפקח על המקרקעין הוא הליך זריז יחסית. אמנם תלוי באיזה אזור מדובר אך באופן כללי אומר כי מיום הגשת הליך עד ליום הדיון חולפים חודשים ספורים בלבד.
לפי התיאור שלך סיכויי ההצלחה נהדרים.
הסכום משתנה – האגרה היא נמוכה עד סימלית – מאות ש"ח בודדים. אם הולכים ללא עו"ד אזי אין הוצאה נוספת.
אם הולכים עם עו"ד צריך להחליט האם הולכים על יצוג מלא שיותר יקר מן הסתם או על הכנת התביעה בלבד ללא יצוג.
שכר הטירחה עצמו משתנה כמובן – אם לוקחים עו"ד כמוני אז בטוח פושטים את הרגל מיידית (אני צוחק – ואני מקווה שגם לקוחותי צוחקים – מי יודע…).
מי אמור לשלם עבור עדכון הנסח, והמדידה ? ברור שלאיש מדיירי הדירות ה"קטנות" אין אינטרס שדירתו תימדד ותימצא גדולה יותר… הרי החוק לא יכול לחייב את כל דיירי הבניין למדוד ולעדכן את השטחים.
תודה מראש