במקרה נתקלתי בפורום שלך ואני נהנית מאוד, ולומדת הרבה, מהתשובות שאת כותבת.
אני ובן-זוגי חיים בבודפשט, הוא סטודנט לרפואה ואני פיזיותרפיסטית (שואפת למצוא כאן עבודה ובינתיים לומדת את השפה).
אנחנו גרים בדירה בבנין משותף, קומה שביעית.
כרגע חדר השינה (בצד מזרח) משמש גם כפינת הלימודים, אך יש בדירה חדר נוסף ואנחנו שוקלים להעביר אליו את חדר השינה. למיטב ידיעתינו, האזור המומלץ ללימודים הוא דרום-מזרח (נכון?) וזה גם הצד השקט יותר של הבנין, לכן בכוונתינו להשאיר חדר זה ללימודים. החדר הנוסף נמצא במערב, הכניסה אליו היא מהסלון (כיוון צפון-מזרח של החדר), כאשר כיוון השינה (מראשות המיטה) האפשרי הוא צפון-מערב (כמו בחדר המקורי), אבל… בכיוון זה ממוקם חלון אשר נמצא גם מעל המיטה וגם מול דלת חדר האמבטיה. בחדר האמבטיה אין חלון ולכן הדלת חייבת להיות פתוחה מידי פעם לצורך איוורור. בנוסף, על הקיר מתחת לחלון נמצא רדיאטור כך שלא ניתן להצמיד את המיטה ישירות לקיר. ואם זה לא מספיק – החדר צר ולכן נשאר בכל צד של המיטה 15 סמ´ (או 30 מצד אחד) בין המיטה לקיר (אותה בעיה גם במצב הנוכחי, אגב)…
האם כיוון השינה (צפון-מערב), כיוון חדר השינה (מערב) וכיוון פינת הלימודים (דרום-מזרח בחדר מזרחי) הם כיוונים טובים/חיוביים עבורינו? מה הם הכיוונים האידיאלים?
איזה אלמנטים ניתן להוסיף על מנת לשפר את מה שאינו ניתן לשינוי (באמצעות צבעים, עציצים, ספירלות, פעמוני רוח, וילונות וכו´)?
האם עדיף מרחב צר בין המיטה לקיר בשני הצדדים או שאפשר להצמיד את המיטה לקיר אחד?
האם אכן כדאי לבצע את המעבר או להשאיר את המצב כמו-שהוא (לינה ולימודים באותו חדר)?
נשמח לכל טיפ נוסף שקשור לשגשוג הזוגיות והאהבה ולהצלחה בלימודים ובמציאת עבודה…
תאריך הלידה של בן-זוגי הוא 5/6/1977 ושלי 20/5/1977.
אשמח על תשובתך, לפחות לחלק מהשאלות, ו/או לקישורים לאתרים בנושא (בעברית או אנגלית).
תודה רבה ויום-מקסים,
נטע
את מוזמנת להיכנס ישירות אליו ולשאול מתוכו.
ואשר לשאלותיך:
כיוון דרום מזרח בעיקרון אינו משוייך ללימודים.. אבל זו לא הסיבה שצריכה להנחות אותך אם לישון שם או בחדר אחר.
מאחר ונתוני החדר השני בעייתים מבחינת חדר שינה (חלון מעל המיטה, רדיאטור שמפריע חיבור לקיר, וחדר צר מאוד) הייתי ממליצה לך להישאר וללון בחדר הראשון. על אחת כמה וכמה אם החדר הזה הוא השקט ביותר בבית, זה אומר שחדר זה נהנה מאנרגיית יין שלטת שמתאימה ומיטיבה עם המנוחה.
חדר עבודה / לימודים לעומת זאת, הוא יותר יאנגי, והייתי מציעה לך לבדוק את האופציה למקם אותו בחדר השני. החדר ממוקם במערב – ושייך ליצירתיות, תחום זה יכול לעזור בלימודים ובעבודה.. (-:
בכל מקרה עדיף למקם מיטה באופן שבו שני בני הזוג יכולים להיכנס אליה משני הצדדים (כלומר לא להצמידה לקיר, כשמדובר במיטה זוגית).
מומלץ גם להפריד עבודה ומנוחה אם יש אפשרות כזאת – ולך יש חדר נוסף, אז למה להצטופף?
לגבי כיוונים מיטיבים, וצבעים..:
לפי תאריכי הלידה, את בעלת מינג גואה 1, אלמנט מים, והכיוונים הטובים עבורך הם (לפי סדר יורד, הראשון הטוב ביותר): דרום-מזרח, מזרח, דרום וצפון. כיוונים לא טובים עבורך (האחרון הכי רע): דרום מערב, צפון מערב, צפון מזרח ומערב.
עבור בן זוגך: מינג גואה 2, אלמנט אדמה, כיוונים מיטיבים: צפון-מזרח, מערב, צפון מערב, דרום מערב והכיוונים הלא טובים: צפון, דרום, דרום מזרח ומזרח.
קצת מבלבל, הא? מה עושים? אצל זוגות רבים אין תיאום בכיוונים המיטיבים (גם אצלי ואצל בעלי). מה שבדרך כלל עושים הוא לישון בכיוון המיטיב של בן הזוג המפרנס ולהמנע מהכיוון הרע ביותר.
באשר לצבעים, מאחר ואת מים ובן זוגך אדמה, הוסיפי מעט מאלמנט המתכת ליצירת הרמוניה בחדר השינה: צורות עגולות (עיגולים), צבעי מתכת (יכול להיות מסגרת של מראה או תמונה, וילון בצבע מטאלי ועוד ועוד) ואפור.
שלך,
מירב אייכלר
יועצת פנג שואי