שלום עו"ד שחל, אני גרה בבית משותף והשכן מלמטה שיש לו דירת קרקע גידר לעצמו חלק מהגינה (שהיא לחלוטין הרכוש המשותף) ויצר לעצמו חצר פרטית. במשך שנים די רבות לא תבעתי כי לא היה לי כח להתעסק עם זה. עכשיו אני מעוניית לתבוע. האם יש כאן התיישנות? מנסיונך האם אפשר לתבוע אחרי הרבה שנים? אציין שמעולם לא הסכמתי לחצר ואף פניתי מספר פעמים לחברת הניהול כדי שזו תטפל בנושא אך ללא הצלחה.
17-02-2015 11:31:00
עפר שחל
ת
ברור שלא שיפרת מצבך כאשר לא נקטת בפעולה כלשהי מול הסיפוח הנ"ל וניתן לטעון שהסכמת בהתנהגותך למצב אבל ניתן גם לטעון שהסכמה זו אינה כופה עליך להמשיך להסכים לשימוש יחודי ברכוש המשותף מכאן ואילך. הייתי ממהר להוציא דרישה בכתב לסילוק יד והחזרת המצב לקדמותו. עדיף ע"י עו"ד.
17-02-2015 11:51:00
אליס רוזן
תודה רבה והמשך השאלה
תודה על תשובתך. האם אפשר לטעון שהסכמתי בהתנהגותי למצב כאשר יש פניות חוזורת שלי בכתב אל חברת הניהול שתתבע מהדייר את סילוק הגדר. האם לא ברור מכך שלא הסכמתי למצב של הסיפוח?
17-02-2015 11:54:00
עפר שחל
ת
כל יתר הפרטים הם כבר במישור בדיקה פרטני ולא אכנס לכך כאן.
17-02-2015 11:57:00
אליס רוזן
תודה על תשובתך המהירה
בכל מקרה, תודה על העזרה ועל התשובה המהירה.
