שאלתי היא; האם זה נכון לפי גודל דירה.
כמו כן אני בדקתי שבחוזה ,הקבלן רשם תקנון לבית המשותףשהתקנון המצוי בתוספת לחוק המקרקעין לא חל על הבית המשותף ועל הבנין ובמקומו יבוא תקנון אחרויקבע הוראות בנושאים כדלקמן;
1.חובות הקונה כמפורט בחוזה.
2.קביעת השתתפות דיירי הבנין בהוצאות אחזקת ובדק הרכוש המשותף וקביעת יחס ההשתתפות בינהם אף אם יחס זה לא יהיה תואם את חלקיהם ברכוש המשותף.
3.זכות החברה להחיל על הבנין את הוראות התקנון המיוחדאף לפני רישום הבנין כבית משותף ומיום זה הוא יחייב את הקונה.
רציתי לדעת שהחברה קבעה תקנון שמחייב לשלם מיסי ועד שווה בשווה,האם התקנון המשותף שהחברה רשמה בחוזה מחייב את הדייר לשלם שווה בשווה.
מצפה לתשובתך.
מודה מראש על העזרה שכן תשובת נציגת תרבות הדיור הייתה מאד מבלבלת ולא חד משמעית ואין לי מושג מה עלי לעשות.
אפתח בנושא התקנון –
הן לגבי שאלה זו והן לגבי כל שאלה חשובה אחרת – תקנון זה דבר מכריע.
אין בית ללא תקנון.
יש רק שתי אפשרויות: בית עם תקנון מיוחד, מוסכם אשר נרשם בפנקס הבתים המשותפים – אם זה המצב הרי שתקנון מעין זה נמצא בתיק הבית אשר ניתן לקבלו לעיון בלשכת רישום המקרקעין באזור מגוריכם.
או בית ללא תקנון ספציפי ואז חל עליו התקנון המצוי. תקנון זה נמצא בסוף חוק המקרקעין והוא חל אוטומטית על כל בית ללא תקנון מיוחד וכן על כל בית שטרם נרשם כבית משותף. נוסח של תקנון מצוי ניתן לאתר גם אצלנו כאן באתר.
אם חל עליכם התקנון המצוי – וזו תחושתי – הרי שלמעשה (אם לא שונה תקנון זה) – צריכה היתה חלוקת דמי הועד להיות לפי שטח הדירה.
אכן יש משמעות לכך שעשרים שנה נהגתם לשלם באופן אחיד ושווה ללא תלות בגודל הדירה את מיסי הועד. טוב ויפה. זה כנראה היה טוב עד כה.
אבל מכאן ואילך אם נתגלו חילוקי דעות ורצונות אחרים יש לקיים אסיפת דיירים ולדון בכך. פורמלית אם התקנון המצוי אכן חל עליכם ניתן יהיה להתחיל בגביית דמי ועד לפי גודל הדירה ללא כל קושי ולטעמי במצב זה דווקא כדי להישאר במצב הקיים צריך יהיה רוב מיוחד לשינוי תקנון.
יש עוד הרבה מה לומר בסוגיה אבל כנקודת פתיחה זה נראה לי די והותר ואני מקווה שלא תסתבכו והכל יעבור על מי מנוחות. "
אבל מקריאת השאלה אני לא רואה היכן כתוב בתקנון המיוחד שאתם משלמים שווה בשווה.