לתשובתך אודה
מורה
חן חן
מורה
מה שחשוב כאן אינו הנסח אלא התשריט.
אם תשריט הבית (שכולל בין היתר גם את קומת הגג) אינו מראה הצמדה אזי הגג הוא לכאורה משותף. אין דבר כזה סיפוח של הגג בדרך של השתלטות.
חשובה מאוד בקשתו של אותו דייר מהועד לשאת בעלויות הזיפות. זו הודאה מצידו בכך שהגג הוא משותף.
אם אכן הגג הוא משותף חל ההסדר הבא מחוק המקרקעין:
התקנת דוד שמש
59א.(א)בעל דירה רשאי, בכפוף לאמור בסעיף קטן (ב), ללא הסכמת בעלי הדירות האחרים, להתקין במקום סביר על גג הבית המשותף שהוא רכוש משותף, דוד לחימום מים על ידי השמש (להלן – דוד שמש), ולהתקין בדרך סבירה את המיתקנים הקשורים לכך והצינורות להולכת המים לדירתו, ובלבד שנתקיימו כל אלה:
(1) הוא קיבל היתר להתקנה לפי חוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965, ומילא אחרי תנאי ההיתר;
(2) ביום מתן ההיתר לא שימש המקום שעליו יותקן דוד השמש, במשך תקופה סבירה, את בעלי הדירות למטרה כלשהי שהוסכם עליה, בין בהחלטה של בעלי הדירות ובין בהתנהגותם, והוא לא נועד ביום האמור לשמש למטרה כלשהי לפי תקנון הבית המשותף; (3) התקנת המיתקנים והצינורות תיעשה בדרך שתצמצם ככל האפשר את הפגיעה בחזות הבית.
(ב)בעל דירה בבית משותף שגגו אינו מספיק למספר דודי שמש כמספר הדירות בבית, לא יהיה רשאי להתקין דוד שמש כאמור בסעיף קטן (א) אלא לאחר שקיבל את הסכמת כל בעלי הדירות האחרים, ובלבד שאם בעל דירה אחרת התנגד מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, רשאי המפקח להרשות את התקנת דוד השמש.
(ג)תעודה בחתימת מהנדס הועדה המקומית לתכנון ולבניה תשמש ראיה לענין היותו של גג הבית מספיק או לא מספיק למספר דודי שמש כמספר הדירות בבית; בתעודה האמורה יקבע המהנדס לכמה דודי שמש מספיק גג הבית.
לדעתי נציגות הבית צריכה למסור מכתב לבעל דירת הגג לפיו היא דורשת לאפשר התקנת דודי השמש על הגג. ניתן לכתוב שדורשים לתאם מועד להתקנה והיה ולא יתאפשר הדבר בהסכמה תאלצו להביא את הענין בפני ערכאות.
במידת הצורך תגישו הליך מתאים למפקח על המקרקעין.