אני גרה בבית חדש כ- שנה וחצי ובמסגרת בדק בית שנתי גילינו נזילה בקומה הראשונה , לאחר בדיקה מדוקדקת התברר שצינור עודפים של הגקוז´י היה סתום כתוצאה מהתקנה לקויה כך שהמים נזלו מתחת לאמבט במשך שנה וחצי.
סימני הרטיבות נראים בין חריצי הרובה של הקרמיקה וגרמו לקילוט טיח הקירות בקומה.
הקבלן תיקן את הליקוי ורצהב להסיר מרצפת נוספת בפרוזדור לצורך החשת היבוש , השאלה שלי מה הנזק לטווח ארוך? האם אני צריכה לדרוש החלפת הריצוף בכל הקומה כתוצאה מהרטיבות ? מה הנזק לשלד המבנה אם כמות מים כזו גדולה השקתה את הקומה במשך זמן כזה ארוך? האם לאחר הקיץ והיבוש הטיבעי לא יהיו הפרשי גובה בריצוף כתוצאה מהתנפחות החול מתחת?
תודה.
בהצלחה
אתייחס לשאלתך כדלקמן:
אחריותו של הקבלן – מצעי חול מתחת לפני הריצוף אמורים להיות יבשים, מצע מיוצב בהתאמה לת"י 1629. רטיבות מצע המילוי, (חול) אינה אמורה להיות מעל ל %6. חדירת רטיבות מתחת למצעי החול פוגמת בשלב המיידי בשכבות טיח וצבע מעל לשיפולי פנלים, מלבני דלתות, תשתיות ועוד. בשלבים מאוחרים יכולה אף לפגום בתשתית מצע החיפוי, (טיט) ועוד.
התיקון שהקבלן ביצוע במקומו לגבי הכשל, למרות התיקון המיידי של מערכת הג´קוזי, חדירת המים למצעי המילוי מחייבת אותו להחלפת האריחים לרבות מצע המילוי ותיקון תשתיות.
נזקים וביצוע תיקונים נדרשים – במקרים בהם קיימת היקוות כפי שציינת אין כל דרך אחרת זולת החלפת האריחים או לחילופין ביצוע ייבוש החול בטכנולגיות מתקדמות והערכת נזקים לאחר מכן לרבות תיקון תשתיות וכד´.
ניתן להעריך בבדיקת מעבדה מאושרת את אחוז הרטיבות הקיימת במצעים לרבות הפתרון המקצועי לתיקון הליקויים.
הוצאת אריח אחד או יותר אינה משנה את מצבי הייבוש של מצעי החול והיבוש יכול לאורך תקופה של חודשים ואף יותר בלא לדעת את היקף הנזקים בעקבות חדירת המים מתחת לפני המצעים בשלב המיידי.
יש מקום לבצע בדיקה לרבות הכנת חוות דעת מקצועית שיש להפנות לקבלן על מנת לעגן לקוי זה והכנת מתווה לטיפול בליקויים הקיימים.
להסבר ופרטים נוספים, ניתן לשלוח אלי טופס משוב
בברכה
ס.דניאל – מומחה ויועץ איטום, בידוד תרמי ואקוסטי ומערכות גמר בבנייה.