בעקבות המודעה, פנה מר יצחקוב למר לוי והביע התעניינות ברכישת הנכס. בין הצדדים נחתם חוזה מחייב ביום 1/2/02 ובו נקבעו, בין היתר, ההוראות הבאות:
א. מר לוי (להלן – "המוכר") מוכר בזאת למר יצחקוב (להלן – "הקונה") את הנכס הידוע כגוש 38 חלקה 2 והמצוי במרתף הבית מס´ 6 ברח´ נהרדה בת"א (להלן – "הנכס").
ב. הקונה רוכש את הנכס AS-IS ולא תהיה לו כל טענה ו/או תביעה בקשר לנכס.
ג. הקונה מצהיר בזאת כי בדק את הנכס ומצאו מתאים לצרכיו ולא תהיה לו כל טענה ו/או תביעה כנגד המוכר.
בהתאם לחוזה המכר, בוצעו התשלומים כסדרם והקונה קיבל חזקה בנכס ואף השקיע בו והתאימו לצרכיו בעלות של 10,000 $. זאת לאחר שהשקיע בניהול המו"מ וכריתת החוזה עם לוי סך של 1000$. משחלפה חצי שנה, קיבל מר יצחקוב הצעה מצד ג´ לרכוש ממנו את הנכס תמורת 170,000 $. בעקבות הצעה זו, פנה מר יצחקוב למר לוי וביקש ממנו להחיש את הליכי העברת הבעלות בלשכת רישום המקרקעין על שמו של יצחקוב. בתשובה ענה לו מר לוי כי אתמול הגיע לידיו צו הריסה לנכס ממחלקת ההנדסה בעיריה וכתב אישום על בניה לא חוקית ושימוש במחסן – למגורים, שלא כדין.
יצחקוב ההמום, שלא ידע עד אז את מצבו התכנוני של הנכס, ענה למר לוי כך: "אתה רימית אותי ואתה תדאג לאישורי בניה לנכס כדין. זאת בעיה שלך".
עוד באותו היום, חתם מר יצחקוב חוזה עם צד ג´ למכירת הנכס תמורת 170,000 $. בחודש שלאחר מכן, ניתן פסק דין להריסת הנכס. צד ג´ ביטל את העסקה עם יצחקוב ותבע ממנו 1500$ הוצאות שנגרמו לו עקב ניהול המו"מ עם יצחקוב.
אשמח אם תוכל לעזור לי במציאת שלושה מסלולים שיכולים להניב לי סעדים שונים בגין התביעה הנ"ל
לגופו של עניין, אני מהנדס, לא משפטן, אבל נראה לי
שאפשר לכתוב תוכנית מחשב לזה …
רגע … התחלתי לכתוב …
זהו … נחכה לפלט …
הפלט:
"תגיד לה שתשאל את הגאון התורן מהג´מעה שלה מהאוניברסיטה …"
סליחה על הציניות …