בתקנון המצוי מצויין ש"הגזבר יערוך דין וחשבון כספי אחת לששה חודשים. הדין וחשבון יכלול גם פרוט ההשקעות של ההכנסות שהצטברו".
בתקנון והחוק לא מצויין כלום על פירסום או דרך הפרסום של דו"ח זה, כל שנאמר זה ש"בעל דירה רשאי לעיין בכל עת סבירה בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי".
לא נאמר כלום על כך שבעל דירה יכול לצלם או כל פעולה אחרת שיכולה להוות ראיה במקרה של אי סדרים.
מה הדין במקרה זה ?
קראתי פעם איפה שהוא שהוועד חייב לתלות את הדו"ח על לוח המודעות, ולהפיצו לבעלי הדירות.
האמנם זה צריך להיות כך ?
היכן זה כתוב ?
בתודה
שלמה
כתוב שועד הבית יתן קבלה – ולא נאמר מה יהיה כתוב בה.
נאמר שיערך דין וחשבון כספי, ולא נאמר מה הוא יכיל.
מעמדו של בעל דירה הוא של "בעלים" ברכוש המשותף. הוא לא אדם זר. חיצוני, שלא נוגע בדבר. מעמדו של ועד הבית הוא של מי שמתנדב לטפל בענייני הבית המשותף. לכן, שניהם נמצאים מאותו צד ולא צדדים יריבים.
לפיכך, אם רוצה בעל דירה לצלם מסמך ממסמכי הבית המשותף, יש לתת לו לצלם או לצלם עבורו ולתת לו צילום. אם ועד הבית מתחכם, אפשר להביא מצלמה דיגיטאלית קטנה בזמן העיון, ולצלם באמצעות המצלמה את המסמכים הרלוונטיים, ולהעביר למחשב את הצילום, ולהוציא הדפסה. בזמן הדיון המשפטי צריך להסביר שמדובר בצילום ממצלמה כי ועד הבית סירב לאפשר לצלם את המסמך.
בתחילת הדיון המשפטי ניתן לבקש הליך של גילוי מסמכים ורשות עיון וצילום שלהם. ובעקבותיו גם גילוי מסמכים ספציפיים, ידידתך העו"ד תסביר לך את מהותו.
………………………………………………………………………………………………………………………………..