מה אפשרויות הערעור שעומדות בפני?
כיצד מגישים ערעור?
בפני מי?
לפני הגשת הערעור אולי כדאי להתייעץ עם עו"ד לגבי סיכויי הערעור וניסוחו.
ערעור אינו הליך חוזר ואין בו עדים – הוא בעיקרו משפטי.
כתבתי כאן מאמר בנושא ערעור והוא קצת יעזור לך.
היכן ניתן לימצא את המאמר ?
התביעה לא הציגה את פרוטוקול אסיפת בעלי הדירות המאשר את השיפוץ כמו כן לא הוצג הסכם ההתקשרות עם החברה המשפצת גם חשבוניות לא הוצגו. למעשה לא הייתה כל הוכחה לסכום התביעה או להסברי הריבית כיצד חושבו ולמרות זאת התביעה התקבלה.
האם יש מקום לעירעור לדעתך?
אולם רק באופן זהיר ובכפוף להסתייגות לעיל, תחושתי שאין טעם בערעור. בפרט לא על עצם ההחלטה לחייבך כי לכאורה היית חייב לגלות את דבר השיפוץ הצפוי לרוכשים. אולי ניתן להגיש ערעור על גובה החיוב.
אבל כאמור זה מחייב לראות את כל החומר.
2. האם נעשתה העברת הדירה על שם הקונה לפני שהוגשה התביעה למפקחת נגדך? – אם כן, כי אז לא היה למפקחת סמכות עניינית לדון בכלל בתביעה נגדך, והיית זכאי להגיש בקשה למחיקת התביעה על הסף מחוסר סמכות.
3. מה שנקבע בחוזה המכירה בינך לבין הקונה, בשום מקרה לא נוגע למפקחת, כי ועד הבית אינו צד לחוזה, ומה שקובע הוא אך ורק – על שם מי הייתה הדירה רשומה בטאבו, כאמור.
4. אין זה משנה אילו מסמכים לא-הוגשו למפקחת על ידי ועד הבית. קובע מבחינתך אילו מסמכים כן הוגשו, וכיצד מסתמכת עליהם המפקחת בפסק הדין.
1. מכירת הדירה הכוונה חתימת חוזה המכירה ורישום הערת הזהרה בטאבו, מסירת החזקה נעשתה 3 חדשים לאחר מיכן.
2. התביעה הוגשה לפני כ 3 חודשים בעוד העברת הדירה לקונה נעשתה לפני שנתיים האם את/ה משוכנע כי יכולתי להגיש בקשת פסילה ועל מה את/ה מסתמך.
3.למעשה, לא הונח בפני המפקחת כל מסמך למעט: חוזה המכירה (ע"י התובעים), וחלופת המכתבים ביני לבין הוועד.
האם תובע לא אמור להוכיח את סכום התביעה ?חשבוניות צ´קים חוזה התקשרות ?כיצד אישרה המפקחת את סכום התביעה כולו מבלי שהונח בפניה כל מסמך המסביר זאת?
גם אם נצא מתוך נקודה הנחה שהתביעה מוצדקת דבר שאנוכי סבור שלא.
2. אם יש לנציגות טענה כספית לקיומו של חוב מדירה פלונית, על הנציגות לתבוע את בעל הדירה בפועל, ולא מי שהיה בעל הדירה לפני שנתיים.
3. מכאן, שנעשו שתי טעויות. ראשית, במקום לתבוע את הבעלים הנוכחיים של הדירה תבעו בעלים היסטוריים. ושנית, אין לועד הבית סמכות לתבוע בפני המפקחת מי שאינו בעל דירה – בפועל – עת שמוגשת התביעה למפקחת.
לעניין זה, ראה סעיפים 72 ו- 73 לחוק המקרקעין, כאן:
4. גם אם לא ביקשת סילוק על הסף, למפקחת לא היתה סמכות שיפוטית מכוח החוק, כאמור, והחלטתה בטלה מדעיקרא.
צריך לזכור, שגם אם שני הצדדים מסמיכים את המפקחת לדון בתיק, אסור למפקחת להסכים, כי קיים כלל גדול שאומר – ש-"אין להתנות על סמכות", כלומר, בעלי הדין אינם יכולים להאציל סמכות שיפוטית על מי שהחוק לא היקנה לו את הסמכות הזו.
5. אם היתה התחייבות חוזית מצידך כלפי הקונה של הדירה בחוזה שביניכם, היתה צריכה להיות מוגשת תביעה חוזית לבית משפט שלום – ובשום אופן לא למפקחת. המפקחת גם אינה מוסמכת להכריע במחלוקת על פי חוק החוזים (אלא רק על פי חוק המקרקעין).
6. השאלה כיצד אישרה המפקחת את סכום התביעה, צריכה להיבחן מהכתוב בגוף פסק הדין. יתכן שבאמת אין שום הוכחה, ויתכן שאתה לא הכחשת כראוי, ולכן, נחשבת כמי שמסכים או מודה. הכל צריך להיבחן בקפידה מתוך פסק הדין עצמו.
7. לדעתי, אם אתה חושב לערער, מוטב שתעזר בעורך דין, כי עכשיו כבר ברור לך שנעשו טעויות גם מצידך (גם אם אתה צודק ב- 100%).