תודה
יש לכך הגיון והדבר נובע מהקושי של חוק המקרקעין אשר כופה על דיירים תחזוקה של כל הרכוש המשותף כולל כזה שאינו נוגע אליהם כלל.
כדי להפוך את זה לרישמי ו"חוקי" צריך לעבור דרך ארוכה, שינוי תקנון הבית, הגדרתו בטאבו כבית משותף מורכב ופיצול הרכוש המשותף.
מאחר וזה לא קל ויש לזה עלויות הלכה למעשה ברוב המקרים הדבר נעשה ללא שינוי הגדרת הבית או פיצול הרכוש המשותף לשניים או יותר – ההסדר נשאר ברמה חוזית הסכמית כלומר –
מכנסים את הדיירים לאסיפה לאחר שכבר גיבשתם הצעה מסודרת לשני ועדים. כדאי להיוועץ עם עו"ד כדי להכין מסמך, יש הרבה נקודות לכלול בו. תהיה גם מסגרת גג ומתחת ועדי הכניסות. תמיד יהיו נושאים שמשותפים בכל זאת לכולם אבל הפיצול יאפשר למשל דמי ועד שונים בכל כניסה, מנקה אחר וכו´ וכו´.
זה לא בלתי חוקי כי זה מוסכם ומקובל על הצדדים אבל החולשה היא שכאשר יתעוררו חילוקי דעות או דיירים חדשים יגיעו תהיה בעיה להמשיך את ההסדר.
"(ב) באין קביעה בתקנון כאמור בסעיף קטן (א), רשאי המפקח להורות כי בית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) אם נוכח שנסיבות הענין מצדיקות לעשות כן; הורה המפקח כאמור, יקבע את חלקי הרכוש המשותף שיחול עליהם סעיף קטן (א)."
מומלץ לצרף צילומים של התשריט מכל הרכוש המשותף של הבניין, ולפרט איזה רכוש-משותף כן נין לפצל – ואיזה לא ניתן לפיצול ושימשיך להתנהל במשותף בידי שני האגפים ביחד.