בבית משותף בן 3 קומות כל דירה בקומה העליונה היא גם בעלת הגג שמעליה, יש מדרגות מחברות מהדירה לחדרון יציאה לגג וכמו כן יש גם כניסה לכל גג מחדר המדרגות שמגיע לקומה 4, יש גם גג משותף קטן לאנטנה, צלחות לווין וכו´ (כך נבנה הבניין ע"י הקבלן).
דייר בקומה העליונה קיבל היתר לתוספת בנייה על הגג ויחד עם זאת שיפץ גם את דירתו. במהלך השיפוץ ניצפה כי הוא חיסל את המדרגות המקשרות שמתוך הדירה וחסם ביציקה את הפתח. מאחר ולא ניצפה כי נפתח פתח חדש למדרגות
(כפי שהופיעו בתוכניות ההגשה עליהן חתמו הדיירים בבקשה להיתר), הבינו הדיירים כי הולכות להיות כאן שתי דירות נפרדות והם פנו לדייר והביעו את התנגדותם לדבר.
הדייר בו במקום התחייב כי הנושא יתוקן תוך ימים ספורים (השיפוץ היה עדיין בעיצומו) ואכן נפתח הפתח עבור המדרגות. כעת נחסם הפתח ע"י קורות עץ ועליהן הותקן מטבחון עם כיור וצנרת ניקוז שהוכנה לשם כך במהלך השיפוץ, מדיח כילים עם מערכת כניסה ויציאה למים. בדירה למטה ישנם מדרגות קלות המובילות ל"שום מקום" שכן הפתח חסום ע"י קורות העץ. ברור כי נעשה כאן פיצול לשתי דירות לצורך השכרה של אחת מהן או שתיהן.
מאחר והרשות המקומית מתמהמהת בנקיטת הליכים, מהם ההליכים המשפטיים שעלינו לנקוט על מנת שהדירה תשאר דירה אחת.
איננו מעוניינים בדירות נוספות בבניין, האם החסימה הזו דינה כדין חסימה ע"י בנייה מסיבית, נודה על תשובתך.
מאד הייתי מודה לך אם תוכל להשיב ולסייע לנו
edg
מאד היינו מודים לך אם תוכל לייעץ לנו בבעייתנו
בתודה מראש
edg
דיירים יכולים להתנגד מטעמים שונים (בבית משותף קטן כזה מדובר בין היתר גם על ירידת ערך הדירות).
לכן הפנייה היא לרשות המקומית, נדנוד וזרוז ונכון – רשות עובדת לעיתים לאט אבל אלה הם כללי המשחק. יתכן שמכתב ו/או פניה של עו"ד לרשות היה מזרז.