אצלנו בבנין יש מערכת חימום מים מרכזית-סולר,
מתוך 30 הדיירים שהסכימו על ניתוק והתקנת דודי שמש יש אחד שלא מוכן לחתום על ניתוק,ולא מוכן להתקין דוד שמש אלא רק להשאר עם המערכת הנוכחית.
מה אומר החוק בנושא זה?
צריך מתקן חימום גם למטבח וגם למקלחת
שמש תמיד תהיה בלי כסף.. בחישוב לטווח ארוך גם הגז לא יהיה כלכלי לחימום כמו הסולר
הסיבה שחלק לא רוצים זה לא בגלל הדוד/גז-אלא פשוט נוחות וחוסר הסתכלות קדימה. כיום משלמים 250! לוועד בית שכמעט רובו הולך לסולר.כדי להשאר עם המערכת נצטרך לשלם 350. בנין ישן מאוד ומאוד בסיסי
לא בכל הימים יש שמש. עלות החשמל לגיבוי דודי השמש יכולה לעלות על עלות הגז.
יש גם את ה"מותרות" של זמינות 24/7 במקרה של מתקן חימום מרכזי (סולר או גז). בנוסף, לדודי שמש יש גם אורך חיים של כחמש שנים.
מה בענין החוקי שעליו שאלתי?
לפי הבנתי, אם יש בעל דירה אחד שלא רוצה להתנתק – חייבים להשאיר את המערכת פועלת עבורו. הוא קנה דירה בבית עם מערכת הסקה מרכזית וזכותו שתהיה מערכת הסקה מרכזית. בעלי שאר הדירות שהתנתקו חייבים להשתתף באחזקתה ובהוצאות הדלק בגין הפסדי חום.
100 ש"ח לדירה לחודש.
אורך חיי דוד שמש (אולי לא כל הדוד אבל גוף חימום, אבנית, נזילות, וכד´) מניסיון שלי בבתים אחרים: 5 שנים. למרות שאני בן של עובד חברת חשמל ז"ל, אני בטוח שחימום דוד חשמלי שעה ביום לא יספיק לתת מים חמים 24/7 למשפחה של 4 נפשות. לפי חישוב שנעשה פעם, מספיק שבשליש מימי השנה צריך להשתמש בחשמל לחימום מים, ואז חימום ישיר של המים (גז או סולר) זול יותר לפי חישוב תרמודינמי פשוט.
לא תמיד חברת הגז מוכנה לתת מכיר נמוך מספיק.
כשמדובר בצובר ומונים הם עושקים לאור יום.
אנחנו עברנו לחימום בדוד חשמלי קטן [30- לי´]. גם כשהמשפחה גדולה, הוא די מספיק בשימוש נבון.
הגז עלה לנו הון. היה לנו תנור פרטי שלנו. שילמנו המון כל חודש.
אמנם לא ערכנו חישוב משווה כי יש כל מיני משתנים שקשה לשקלל אותם, אך בכללי העלות פחותה.
בגז עברנו לבלונים קטנים ובמים לדוד, כנ"ל.