1. בקשה להגדלת דמי ועד הבית (מ- 100 ל- 120 ) הועברה על ידי נציגות ועד הבית במכתב לדיירים ואושרה על ידי רובם (4 מתוך 6 ) בכתב ובע"פ, נתקלת בסירוב עקשן של שני הדיירים הנוספים שדורשים להעלות שוב את הנושא באסיפת דיירים שעומדת להיערך בקרוב וזאת למרות שנושא זה אינו עומד על סדר יומה של האסיפה. האם לאפשר להם לעשות זאת או לא , בהתייחס לעובדה שרוב הדיירים הסכים לתוספת בדמי ועד הבית ואף שילם דמי ועד בהתאם עבור החודשים הקרובים . החשש הוא שאותם דיירים שאישרו את התוספת בדמי הועד לא יהיו נוכחים באסיפה הקרובה ולכן הדיירים המסרבים יהוו רוב לשינוי ההחלטה. ובכלל מה הדין להעלות באסיפה נושאים שלא נרשמו על סדר יומה של האסיפה .
2. בבניין האמור 6 דירות בלבד . ב-3 מתגוררים בעלי הדירות ובנותרות שוכרים. במהלך השנים נוהל ועד הבית על ידי אחד מבעלי הדירות בלבד . בהתחשב בכך שמחזור הקופה הינו נמוך ולא מורכב מדיי . הכנסות של כ- 700 ש"ח בחודש והוצאות באותו סדר גודל . האם מקובל שבבניין כה קטן שבמחצית הדירות גרים שוכרים ומחזור ההכנסות וההוצאות של הקופה הוא כה נמוך , ינהלו שני דיירים את קופת הועד שהרי זה מאד מסרבל את כל ההתנהלות . אציין עוד שעד כה במשך למעלה מ-27 שנים , נוהלה קופת ועד הבית על ידי נציג אחד בלבד .
אשמח לקבל תשובתכם ..
2. הואיל ומדובר בכספי ציבור, גם הבנק מחייב לפחות שני בעלי זכות חתימה, מכאן שיש אכן שני נציגים שאחראים על הכסף. הואיל ואנו מדברים על כסף, רצוי מאוד שיהיה אדם אחד אחראי לקופה, והמורשה השני יפקח על הראשון. כך פועלת מערכת "בריאה".
9. סדר היום באסיפה
(א) ההודעה על מועד אסיפה כללית תפרט את סדר-יומה.
(ב) בעל דירה רשאי להוסיף נושא לסדר-יומה של האסיפה, ובלבד שהודעה על כך תימסר לבעלי כל הדירות האחרות יומיים לפחות לפני מועד האסיפה בדרך שנמסרת הודעה על מועד קיומה של אסיפה כללית.
(ג) לא תדון אסיפה כללית בנושא שלא נכלל בסדר-יומה, אלא אם כל בעלי הדירות הסכימו שהענין יעמוד לדיון בה.
רק הבעיה היחידה שנשארה היא להחתים את השכנים על ההוראה, אבל מנסיון, שווה להשקיע כמה שעות בזה ואח"כ לשנים ארוכות לא צריך לטרוח בכלום.
אצלינו בבנין גם סיכמו בפרוטוקול שמי שמשכיר דירה, ישלם המשכיר את ועד הבית והשוכר יחזיר למשכיר.
בהצלחה.
מיכל
אנחנו עובדים עם חברת קשר הוראת קבע אבל יש עוד הרבה חברות אחרות.