לכשבנו את הבניין מוקמה תיבת נתיכים שחוברה לרשת החשמל בלי התניות במשך כ-20 שנה ולא נשמעו טענות. לכל הדעות במצב זה אישרה חברת החשמל את הספקתו ,באותו הפיר של צינור המים החמים שבו ארע הפיצוץ.
בצינור זה בוצעו מספר פעמים בעבר תיקונים שלפי דעתי בוצעו ברשלנות פושעת שהייתה יכולה לגרום לאסון .
חברת החשמל אימה לנתק את החשמל אם תיבת הנתיכים לא תסולק .
השלכות היו החלפת תיבת נתיכים=תכולה וקו חדש מלוח ראשי ,הנזק 2005ש"ח שהוועד מתנגד נחרצות לשאת בהוצאות.
מה עושים ?
לא ברור גם מי היה זה ששילם את הסכום של 2,005 ש"ח? ולמה ועד הבית לא ביצע את ההוצאה מלכתחילה.
לעניין זה הכלל הוא שאם מדובר ברכוש משותף ועד הבית צריך היה לבצע מחשבונו את הטיפול הדרוש. לא מובן מדבריך מדוע ועד הבית מתנגד נחרצות לשאת בהוצאה?
יתכן שמדובר כאן בתיבת נתיכים של ציוד של חברת החשמל, בחיבור הראשי לבניין, ואם זה המצב יש לדרוש מחברת החשמל שתעתיק על חשבונה את תיבת הנתיכים למקום אחר.
אם מדובר בתיבת נתיכים פרטית של בעל דירה מסוימת, צריך בעל הדירה המסוימת לפעול על חשבונו לפתרון הנושא.
…………………………………………………………………………………………………………………………..
צינור המים החמים הינם רכוש משותף .
תיבת הנתיכים הינה פרטית שלי.
דיירי הבית הם שהזמינו את החשמלאי ותמחרו את העתקת תיבת הנתיכים איתו.
אני נשאתי בעול התשלום .
ועד הבית שחק אותה שזה לא שייך לו. בעבר ניסו עלי תרגילים מעין אלו . מה עוד לטענתי שהמקרה בדיוק כמו פיצוץ צינור מים בדירה מעלי והתכחשו לכך.
בדירתי גר נכה על כיסא גלגלים חשמלי ולא יכלתי להרשות סחבת וניתוק בדרישת חברת החשמל להעביר את תיבת הנתיכים או ניתוק מהחשמל.
האם במקרה זה ההוצאה עלי ? שכן אם לא היה הנזק של המים לא היתה הוצאה וכו´ .
יש בנוסף לכל מה שאתה אמרת, גם נוהג שקיים אצלכם בבית. אתה בעצמך מנית כמה מקרים שנעשו דברים שאנשים חויבו שלא לצורך. אם יש נוהג מיוחד בבניין שלכם אז לא תמיד מצליחים לשכנע את המפקח (שהוא כמו שופט) שהמקרה שלך הוא מיוחד ושונה. ועד הבית יגיד שתמיד נהגו אצלכם בצורה כזו.
הבעיה אצלכם – שמי שמכהן בתפקיד ועד הבית עושה כל מיני דברים – אבל לא טוב, ואולי צריכים למצוא אנשים אחרים בבניין שגם יודעים לעשות, וגם חושבים נכון.
אם היה רק מקרה אחד שנעשה לך עוול ושילמת שלא לצורך, אז אולי היה כדאי להתעקש, ולעשות מהומות. אבל אם יש בלאגן בכל מה שקורה, אז אין טעם לנהל מלחמות כל שבועיים על נושא חדש. צריך להחליף את ועד הבית, וצריך להעלות את כל הבעיות הללו באסיפת הדיירים הכללית ולפתור את הסיבה לבעיות – שזה ועד הבית.
יחד עם זה, תמיד יש לך זכות לתבוע את ועד הבית בפני המפקח. השאלה אם זה המהלך הכי טוב עבורך. לשיקולך.
………………………………………………………………………………………………………………………
אין פלונטר,
הועד משתנה מדי פעם ויש דייר אחד, לפי דעתי , שמסיט בכל הזדמנות מציג את דירתי כלא חוקית ודברים נקלטים. היו ויכוחים ביני לבינו על מהות ולבסוף הגענו להבנה ולא על כסף. העליתי את העינין מפני שיש משמעות חזקה מאוד לגבי אמירה זו בהתיחסם של שאר הדירים כעובדה.
המקרה הזה הוא הראשון שאני מעורב בנזק לרכושי ע"י הרכוש המשותף, איני מכיר כדוגמת מקרה זה אצל אחרים בבניין מכיוון שאיני נוכח בישיבות.ואיני מקבל דיווח מה נעשה ומה לא ע"י . אני נכה אינני עובד ואינני מסוגל לשבת לזמן ממושך וזאת אחת הסיבה מדוע איני נוכח בישיבות.
לגופו של עניין הצינור שהתפוצץ הינו רכוש משותף ותיבת הנתיכים ותוכנה+קו הספקת החשמל לדירתי הינם פרטי שלי .
האם הועד חייב בהוצאה בנסיבות המקרה?
זהר
אם יש בעיה שועד הבית לא משלם, צריך ללכת למפקח ולהגיש תביעה.
כדי שלתביעה תהיה סיכוי, צריך להקחת מהנדס מומחה שיתן לך חוות דעת, שאומרת למעשה את כל מה שאתה אומר, דהיינו, שגורם הנזק הוא צינור המים – שהוא רכוש משותף, והרכוש שנפגע – הוא תיבת הנתיכים הפרטית שלך, אי לכך – חייב ועד הבית לשלם עבור הנזק, ולדאוג לכך שבעתיד לא יגרם נזק דומה, ואם חלילה יגרם, שידאג מיד לתקן את כל הדרוש על חשבון ועד הבית. חוות הדעת של המהנדס המומחה צריכה להכיל גם את 4 התנאים המשפטיים המפורטים בהמשך.
אבל, האם הבנתי נכון מדבריך, אתה לקחת על עצמך לשלם את ההוצאה בסך 2,005 ש"ח – וגם שילמת אותו בפועל, ועכשיו אתה למעשה תובע אותו בחזרה מועד הבית ?
בדרך כלל – הכלל הוא – שאם יש נזק שועד הבית חייב לשאת, אסור לדייר שאינו ועד הבית, לשלם, ואסור על מי שאינו ועד הבית לעשות עבודות תחזוקה או תיקון ברכוש המשותף – כי זה באחריותו של ועד הבית.
לכן, אם הדבר יגיע לדיון משפטי בפני המפקח, אתה תצטרך להוכיח שהתקיימו 4 תנאים מוקדמים כדי להוכיח לו שאתה אכן זכאי – באופן חריג – לתביעת ההחזר הכספי הזו. 4 התנאים הללו מפורטים בעמוד מס´ 6 לפסק הדין הזה:
והתנאים הם:
1. כי אכן היה פגם ברכוש המשותף.
2. כי ההוצאות שהוצאת היו סבירות בנסיבות העניין.
3. כי התיקון היה מחויב המציאות.
4. כי התיקון בוצע ברמה סבירה.
כדי להוכיח שהתקיימו 4 התנאים הללו, צריך המהנדס המומחה מטעמך לאשר זאת עבורך – בכתב.
במקרים נדירים המפקח גם מקבל את התביעה להחזר כספי (מה שבדרך כלל הוא לא עושה), כמו בפסק הדין הזה:
אם אתה משוכנע שאתה צודק, אתה יכול, רשאי, וזכאי, לתבוע את ועד הבית להחזיר לך את ההוצאה הכספית שנגרמה לך, ואם אתה לוקח לשם כך עורך דין, אתה גם תקבל פסיקת הוצאות על כך – אם ובתנאי שתזכה בתביעה. אתה גם יכול לתבוע בפני המפקח ללוא עורך דין, אבל אז יכול ועד הבית לקחת עורך דין מטעמו, ולך יהיה אולי קשה יותר במקרה כזה.
שוב פעם, אני רק מביא לפניך את המצב, והשיקול הסופי הוא כאמור בידך. בהצלחה.
……………………………………………………………………………………………………………………………….
ואם לא כוון אותי לאן לפנות .
בתודה זהר
2. יש לי רשימה של עורכי דין שמתמחים בליקויי בניה. הם גם מומחים בתחום שאתה זקוק. ראה קישור זה:
3. אפשר גם באתר של לישכת עורכי הדין למצוא עורכי דין מתוך "ספר עורכי הדין" שלהם, שממנו אתה בוחר עוכי דין שעוסקים במקרקעין, ושנמצאים בעיר מגוריך. בקישור הבא:
בהצלחה.
…………………………………………………………………………………………………………………………..
תודה
זהר