הפורום הזה אמנם משפטי אבל יש לי גם מה לייעץ לך טכנית. (ואני לא איש מקצוע, אבל לי יש בדיוק אותה בעיה במרפסת שלי וחקרתי את הנושא).
קודם כל החלפת ריצוף לא תפתור באופן מלא את הבעיה, מתחת לריצוף יש שכבת מילוי (בדרך כלל טיט) מתחת לשכבת המילוי יש שכבת איטום (בדרך כלל יריעה ביטומנית) ושכבה זאת היא המרכיב החשוב ביותר לאיטום כך שפיתרון מלא כולל החלפה או תיקון של שכבת האיטום ולא רק ריצוף או רובה, אם כבר תגיע להחלפת ריצוף אז כדאי כבר לעשות איטום חדש. היות ותיקון כזה הוא מאד מאד יקר אז מנסים קודם פתרונות זולים שימנעו ממים להגיע לשכבת המילוי על ידי סילר ו/או רובה על הריצוף הקיים אבל זה אף פעם לא פתרון מושלם ומים עומדים תמיד ימצאו את דרכם אל מתחת לריצוף, לכן חשוב מאד להקפיד על חורי ניקוז נקיים כדי שמים לא יעמדו. עוד דבר שכדאי לבדוק זה איפה בדיוק יש רטיבות בקומה מתחת, אם היא רק באיזור של המרזב אז ייתכן שהבעיה נקודתית והחלפה של נקז המרזב לחדש תפתור את הבעיה ,לפעמים הנקז (שזה החלק העליון של המרזב) מתבלה ואז התפר שבינו לבין היריעה הביטומנית נפתח ומשם חודרים מים אל מתחת ליריעה. זה מחייב גם פתיחת הריצוף ותיקון האיטום ,אבל רק בנקודה הזאת ועדיף לשים נקז כפול דו מפלסי שינקז גם את הרטיבות שבשכבת המילוי.
החלפתי כבר נקז (אולם לא הרימו לי את הריצוף בשביל זה).
אני לא מנסה להתחמק מאחריות אולם נניח ואפילו ארים את הריצוף ואבצע את כל האיטום מחדש, עדיין ייתכן ותהיה נזילה ואז מה?
ואם נמשיך את השאלה המקורית, אם סילר פותר את הבעיה, אז אני אדע בוודאות שהבעיה בריצוף ואז להבא אשקול את פירוקו(+שכבת איטום), אבל אם הסילר לא יפתור את הבעיה, אז האם זה מקדם אותי לאנשהוא? האם אצטרך לריב עם איש המקצוע ולהגיד לו שהוא לא ביצע את הסילר כהלכה (הרי אין לי הוכחות לכך)?
מכיוון שמדובר במים וקשה לאתר את מקור הנזילה, אני מנסה להגיע לנקודה שבה או שהבעיה נפתרת או שאני אוכל להגיד בוודאות שהבעיה אינה אצלי. האם יש נקודה כזו?
ושאלות טכניות:
1. האם הרטיבות היא באזור המרזב?
2. כשהחליפו לך נקז האם דאגו לרתך/לאטום את החיבור בינו לבין היריעה הביטומנית (לא נראה לי שאפשר לעשות את זה בלי להוציא את האריח כדי לאפשר גישה) והאם הנקז הזה הוא כפול?
הרטיבות היא באיזור המרזב. החלפתי נקז לנקז כפול אבל הוא לא פירק את הריצוף וריתך אותו ליריעת איטום אלא פשוט חתך במסור דיסק את צינור הניקוז (בגובה של כ 10 ס"מ) ושילב לתוכו את הנקז.
הייתי מתייעץ עם מומחה נוסף בנוגע לתקינות התיקון הזה.
שכן ריצוף אינו אמור להיות אטום.
אגב, רובה וסילר אתה יכול לעשות בקלות לבד.
זה מאוד מאוד פשוט.
החומרים לא עולים כל כך הרבה, והיישום שלהם אינו דורש מקצועיות כמעט בכלל.