יש לי ברשותכם שתי שאלות:
1. לאחרונה נכנסה דיירת חדשה לבניין בו אני מכהן החל משלשום כיו"ר ועד הבית. הדיירת שכרה דירת מרתף שהכניסה אליה נמצאת בצד הבניין. לאחר ששוחחתי איתה נאמר לי, כי היא לא מתכוונת לשלם תשלום עבור ועד הבית, היות והיא לא נחשבת לחלק מהבניין ולא נהנית מכל הפעולות שנעשות בו כגון: ניקיון, גינון, חשמל וכו´ . האם היא צודקת?
2. ישנו דייר אחד בבניין שברשותו שתי דירות בקומה הראשונה. אחת בגודל נורמלי ואחת מאוד קטנה (חדר וחצי)
את הדירה הקטנה הוא משכיר, ובחוזה שערך עם השוכר נאמר לו (לשוכר…) כי לא יצטרך לשלם דבר אפילו לא את ההוצאות השוטפות. הבעיה היא שבעל הדירה עצמו משלם רק את ההוצאות השוטפות עבור הדירה שהוא משכיר, אך כשמדובר בהוצאות חריגות (פיצוץ בצינור וכו´) הוא לא מוכן לשלם . לטענתו הדירה פעם הייתה דירה אחת וזה שהוא פיצל אותה לא מחייב אותו לשלם בעבורה. מה שאני לא מבין זה שהדירה הזאת הייתה מפוצלת מיום שאני נולדתי…
??????????
מצטער על ריבוי השאלות בפעם הראשונה
אודה לתשובתכם
משה
שם רשום איזה תקנון יש לבית וכן רשום מה חלקו של כל
בעל דירה ברכוש המשותף.
לידיעתך ! חובת התשלום לאחזקת הרכוש המשותף הן תשלומים שוטפים והן תשלומים לבדק-בית חלים על בעל הדירה.
במקרה הספציפי שלך כדאי שתברר כיצד שולמו
תשלומים אלה בעבר
בת-אל
אני הבנתי מראש הועד הקודם שמי ששוכר דירה צריך לשלם בעצמו הוצאות שוטפות של הבניין ורק כשמדובר בהוצאות חריגות הדבר חל על בעל הדירה. גם אז נאמר לי כי על השוכר לשלם את הכסף מכיסו ובאמצעות הקבלה להתקזז מול בעל הדירה.
איפה אני יכול לקרוא את החוק שמדבר בנושא זה?
אם השוכר משלם- מה טוב, אם לא אתה צריך לפנות לבעל הדירה.
לגבי הדירה שפוצלה או לא- באמת צריך לבדוק בטאבו. אם בטאבו 2 הדירות רשומות כדירה אחת צריך לבדוק את חוקיות הפיצול מול העיריה.
תוכל לתבוע רק את בעל הדירה ( בעל הדירה יוכל לתבוע
את השוכר כצד ג)