אני לא יודע אם זה הפורום הנכון ב- 100%, אבל היות ומדובר במערכת סולארית לחימום מיים שעל גג הבנין, נראה לי שאני בפורום הנכון.
לאחרונה עבר הגג איטום ביריעות ביטומניות ובהתאם לחוקי הסטטיסטיקה, שאומרים שב- 100% מהמקרים לאחר סיום העבודה על האיטום, יהיו תקלות במערכת החימום הסולארית, אכן המערכת הסולארית בבניין הפסיקה לחמם וקראתי לשרברב.
השרברב הגיע, חיווט מחדש חוטים, החליף נתיך מאולתר שהיה תקוע בלוח הבקרה בנתיך תקין והמערכת חזרה לעצמה.
בסיום העבודה התפתח ויכוח בין השכן בפנטהוז לשרברב לגבי הדרך בה המערכת פועלת ומחממת את המים.
לטענת השכן, המערכת בבניין היא מערכת בחוג סגור, כלומר מיים המתחממים בתוך הקולטים לא מתערבבים עם המיים שיוצאים בברזים, אלא רק מחממים אותם בתוך דודי החשמל/שמש שבכל דירה.
לטענת השרברב, המערכת בבניין היא מערכת בחוג פתוח, כלומר המיים מהגג מוזרמים גם לברזים.
לדעתי, השכן צודק והשרברב טועה, שכן בזמן ניקוז המיים מהקולטים, המיים היו לא נקיים, לעומת מיים נקיים שיוצאים בברזים.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי למאמרים מקיפים יותר בנושא, מאשר אלו שמצאתי, או אם אקבל תיאור שיאפשר לי להבחין בין המערכות, על ידי בחינת המתקנים שעל הגג.
תודה על עזרתכם.
טוב-תודה
דוד-שמש
/
אם לדוד מחוברים ארבעה צינורות אז מדובר במערכת סגורה (צינור כניסה וצינור יציאה למערכת הסגורה + צינור כניסה וצינור יציאה של המים הפרטיים).
אם לדוד מחוברים שני צינורות אז מדובר במערכת פתוחה.
בדרך כלל דוד פרטי (עם קולטים פרטיים) יהיה מערכת פתוחה ואילו מערכת סולארית מרכזית תהיה מערכת סגורה.
תקלה נפוצה היא שבדודים ישנים נפרצת ההפרדה הפנימית שבין הצינורות של המערכת הסולארית לבין המים הפרטיים שבדוד ואז יש חילופי מים בין שתי המערכות וגם לחץ המים הגבוה של מערכת המים הרגילה יעבור לצינורות המערכת הסולארית הסגורה, מה שיכול לגרום לדליפות מים מחיבורים של המערכת הסגורה אם אינם מהודקים כראוי. במקרה כזה יש לנתק את הדוד הפגום מהמערכת (בדרך כלל יש ברזים בכניסה וביציאה של הדוד) עד להחלפת הדוד בחדש.