ברצוני לדעת: מה מעמדם של השוכרים מבחינת קבלת החלטות בנושאי הבנין השוטפים והאם הם יכולים להימנות עם חברי וועד הבית.מאחר ויש ניגוד אינטרסים לכאורה,כמו כן האם ניתן לקבל את אישרו הגורף של העו"ד לאותם דירות שבניהולו
נהוג לומר שהשוכר הוא בעיה של המשכיר ולא של הועד. למה הכוונה?
1. בענין דמי ועד –
השוכר מתחייב כלפי המשכיר שלו לשלם את דמי הועד. כל עוד הוא משלם כסידרו אין בעיה. אם צצות בעיות תשלום – העוד פונה ישירות למשכיר בעל הדירה מעל ראשו של השוכר.
כנ"ל אם צריך להגיש תביעה.
2. בענין השתתפות באסיפות דיירים – אסיפות דיירים הן של בעלי הדירות. אבל באסיפה רשאי בעל דירה לתת יפוי כוח לאחר שישתתף ויצביע עבורו ובמקומו. בעל דירה רשאי לתת יפוי כוח גם לשוכר שלו. בלי יפוי כוח כזה אין לשוכר מעמד.
3. בענין חברות בועד ו/או השתתפות בישיבות ועד –
חברות בועד היא רק של בעלי דירות. שוכר לא ליכול להיות חבר ועד. כמו כן לא ניתן לחבר ועד לתת יפוי כוח למישהו חיצוני שאינו חבר ועד להשתתף במקומו בישיבות הועד.
לעיתים בענין ספציפי כלשהו חשוב לשמוע שוכר אז במקרה זהיכול הועד לזמן שוכר אד הוק. לא יותר מכך.
יש למעשה ניגוד אינטרסים בסיסי בין שוכר לבין בעל דירה בכל הקשור לתחזוקת וניהול הבית המשותף. הרכוש המשותף דורש הוצאות. שוכר ובעיקר שוכר לתקופות קצרות רוצה לחסוך בהוצאות, הנכס לא שלו ושיקולים ארוכי טווח אינם מעניינו. נכון שיש בתים עם הרבה שוכרים ולעיתים בעלי הדירות לא מעורבים ולא מתעניינים. זו בעיה. אני משאיר למקרים חריגים בלבד בהם לא ניתן לגייס בעלי דירות למעורבות בועד, באופן זמני ובדלית ברירה בלבד, לאשר חברות של שוכר בועד. זה ממש לא בריא.