עקב אי שביעות רצוני מתפקוד הוועד וציון הדבר בפני הוועד הנוכחי, נאמר לי כי באם אני רוצה אני מוצזן למלא את התפקיד. אמרתי שאני מסכים לכך, אך זו החלטה שתצטרך להתבצע בנוכחות שכנים נוספים ולא בטלפון.
שאלותי הן :
1. במידה והריני נכון להחליף את הוועד, חשבתי על זימון אסיפת בעלי הדירות (בנין בעל 9 דירות שחצי מהם מושכרות), והתנייה לקיום המפגש בנוכחות 2/3 מן הבעלים, כדי להמנע ממפגש ללא רוב מכריע להחלטות, האם אפקטיבי ?
2. הבניין בן מעל ל-50 שנה והבנתי שהבנין רשום כמעין חברה (כל תחילת שנה אנחנו משלמים כ-100 ש"ח לרשם החברות או משהו כזה) והבנתי שזו פרוצדורה מייגעת להפטר מהתשלום ומההגדרה האלו, האם זה מצלצל לכם בצורה מוכרת, ובמידה וכן מהי הפרוצדרה ל"פירוק" החברה ?
3. במידה ולא יוצלח לארגן מפגש עם רוב בעלי הדירות, האם ניתן להגיע להחלטות ברוב של 51% למשל להחלטה של התקנת שעוני מים, גז מרכזי, שיפוצים הכרחיים, פתיחת חשבון בנק משותף, והאם זה מחייב תיעוד מסויים בכתב.
4. למרות שהיינו בעבר חברים באגודה לתרבות הדיור וכיום אנו לא, האם ישנה חלופה לפתרון סכסוך בין דיירים או טפול במפגע שדייר מתמהמה או לא מוכן לטפל בו ?
זהו לבינתיים ותודה רבה על העזרה המוגשת לי ולרבים אחרים :O)
במידה והבניין רשום על שם אדם מסויים או חברה או תאגיד. זה לא פשוט וצריך אכן לפנות לאותו גוף מנהל, אם דרישותיכם, לתחזק, להחליף לצבוע וכ´ו.
אם רשום הבניין כבית משותף, זה פשוט יותר, ניתן לכנס אסיפת דיירים ולהחליט החלטות.
בדוק תחילה מה הסטטוס של הבניין וחזור אלינו להמשך טיפול….
יו"ר החברה הוא בעל דירה בבנין אך אינו מתגורר בה. הוא משתף פעולה ומציין כי תפקידו כיו"ר הוא רק "על הנייר" והוא לא רואה כל בעיה בהחלפת הוועד בהסכמת חלק מהדיירים אפילו. הוועד הנוכחי אינו מוכן להמשיך בתפקידו, ובאסיפה שהתקיימה אתמול שבה השתתפו רק 4 מתוך 10 בעלי הדירות הוסכם כי אתפקד כראש הוועד במקום הראש היוצא. יש 2 שכנות נוספות שמביעות את הסכמתם בע"פ ללא נוכחות בישיבה. האם נתונים אלו מספקים לבחירתי כראש הוועד החדש ? האם יש צורך בהחתמת מסמך או פרוטוקול לצורך יישום הנושא או שבעת הסכמה של 50 אחוז מהדיירים ויו"ר החברה זה מספק ואין צורך להיות כה רשמיים ? מה לגבי פתיחת חשבון בנק ?
תודה
מה זה בדיוק? זה כאילו הקבלן השאיר את הבניין אצלו.
זה לא שהוא יו"ר ועד הבית אלא שהבתים כלל לא רשומים על שם הדיירים!!!
לא מבין את זה.
צריך לעשות פרצלציה ולרשום את הבניין כבית משותף בטאבו.
תקנו אותי אם אני טועה!
באשר לבחירת ועד.
ראשית עלי לציין שלכל אסיפה יש לרשום פרוטוקול ולשמור אותו. זה לא רק דרישת החוק. יש לזה חשיבות עליונה.
ראי; אצלנו בחרו חוקית ועד בית. אח"כ היה סיכסוך עם אחד הדיירים והוא כתב לאגודה לתרבות הדיור שאלו המציגות עצמן כועד הבית סתם השתלטו על הועד בלי בחירה חוקית. קיבלנו מכתב מהעו"ד של האגודה בדרישה לתת הסברים על טענה זו ועל ההתנהלות. שלחנו בחזרה את הפרוטוקול שבו רשום שגם אישתו של המתלונן בחרה בועד הזה….
אילו לא היינו שומרים את הפרוטוקול, לא היו לנו הוכחות לחוקיות ההליך. [הוא גם האשים אותן בגינבת כספי הציבור כי גובים מיסי ועד (שהוא עד היום עוד לא שילם אפילו אגורה…) אך אין הוצאות כי…אין גינה ואין גנן (לא הזכיר שיש מנקה וחשמל ומעלית ). אילו לא היינו מנהלים רישום חשבונות וקבלות מסודר גם כאן היינו חשופים לתביעה ולבעיות. אלא שהיינו מסודרים וענינו שהוא מוזמן לבדוק את הספרים ואין לנו כל בעיה שיעשה זאת ובכך סתמנו לו את הפה].
חפשי כאן באתר את המדריך לועד הבית וקיראי את כל(!) מה שכתוב שם. לאחר מכן תהיה חכמה יותר ותביני כיצד יש להתנהל.
אין הסכמה שבע"פ. הכל צריך להיות כתוב. אם החליטו משהו שלא דרך האסיפה זה יכול להיות חוקי בדברים מסוימים אך תמיד יש לתעד בכתב!
אם לא תעשו כן, אז מחר האנשים האלו יוכלו להתכחש למה שהסכימו היום ולך לא תהיה הוכחה.
ובכלל לא מובן לי העניין של האגרה הזאת של 100 ש"ח.
מי משלם את זה ולמה?
מי בעלי הדירות? כולן שייכות עדיין לקבלן??? כלומר, הוא בעל הדירות ומשכיר לכם את הדירות?
על פניו נראה שכדאי לכם לשכור שירותי עו"ד שמבין בתחום בשביל לצאת מזה.
הבנין יחגוג 60 בשנה הבאה.
אקח באופן רציני לתשומת ליבי את נושא פרוטוקול הישיבה ובחירה מסודרת שלי כוועד, מאחר ויש מספר נושאים לא פשוטים לטפל בהם כמו נזקי דירה בדירת הגג שהיא בדמי מפתח ובעיות שקשורות לרטיבות ומרזבים כמו כן דירה שפוצלה והוגשה תביעה ע"י העיריה להחזרת הדירה למצבה הקודם.
תודה על השיתוף מנסיונך
אם אכן זה של חברה בע"מ שעוד קיימת ויש לה בעלים רשומים. יש לבקש מבעלי הבניין ייפוי כח לפעול ולנהל את הבניין ולהגדיר בהסכם או בזכרון דברים את כל הפרטים שיש לטפל בהם לרבות ניקיון, גינון, מעלית, חניות, חשמל ועוד ועוד.