ט. למסור למזמין את הבנין והדירות אשר בו כשהן גמורות ומושלמות וראויות למגורים לא יאוחר משלושה עשר חודשי עבודה לגמר עקרוני של המבנה + שלושה חודשיי "גרייס" לגמר מסירת דירות וקבלת טופס 4. (להלן: "מועד המסירה").
האם מועד המסירה הוא 13 או 16 חודשים?
ד. יאחר הקבלן במסירת הבנין והדירות למזמין, יהיה המזמין זכאי לקבל מהקבלן פיצוי מוסכם בסך בשקלים השווה ל -.1,000 $ (אלף דולר ארה"ב) לכל שבוע של איחור, וזאת מבלי לגרוע מסעדים ו/או תרופות, אחרים או נוספים, הקבועים בחוק או בחוזה זה.
שאלה יפה וחשובה שאלת:
"כך נכתב בהסכם הבניה:
ט.למסור למזמין את הבנין והדירות אשר בו כשהן גמורות ומושלמות וראויות למגורים לא יאוחר משלושה עשר חודשי עבודה לגמר עקרוני של המבנה + שלושה חודשיי "גרייס" לגמר מסירת דירות וקבלת טופס 4. (להלן: "מועד המסירה").
האם מועד המסירה הוא 13 או 16 חודשים?
ד.יאחר הקבלן במסירת הבנין והדירות למזמין, יהיה המזמין זכאי לקבל מהקבלן פיצוי מוסכם בסך בשקלים השווה ל -.1,000 $ (אלף דולר ארה"ב) לכל שבוע של איחור, וזאת מבלי לגרוע מסעדים ו/או תרופות, אחרים או נוספים, הקבועים בחוק או בחוזה זה".
עניין זה נדון בהרחבה בפסיקה, אשר עמדתה איננה חד משמעית.
עמדתי, אשר מעוגנת בפסיקה, הנה כי תקופת הגרייס איננה רלוונטית לעניין חישוב ימי האיחור.
כלומר – באם האיחור הנו בן 17 חודשים, אזי מספר חודשי האיחור הוא 4.
הריני עומד לרשותך בכל שאלה נוספת.
