בקומה האחרונה ישנם שני דיירים(שהינם בעצם בועד)שבנו על גגם דירת גג,לדברי אחד מהם כאשר הקבלן בנה את הבנין הוא הציע את תוספת דירת הגג לארבעת הדיירים שהיו אז ורק שניהם הסכימו.
מאחר וגם אני גר בקומה אחרונה תיכננתי בטווח הבינוני לבנות על הגג כמובן לאחר קבלת האישורים המתאימים מהדיירים ומהעירייה.
לאחרונה נודע לי כי ועד הבנין מקיים מגעים עם קבלן למכור לו את שטח הגג שמעלי ומעל שכנה נוספת בתמורה לשיפוץ הבנין ותמורה כספית נוספת לכל אחד מדיירי הבנין.
שאלתי הינה: מאחר ואני רואה את עצמי (ואת השכנה הנוספת) כנפגעים עיקריים מעיסקה זו שכן החלק של הגג שמעלי היווה עבורי פוטנציאל השבחה לדירה(גם אם מנכים עלויות ופיצויים לדיירים) מעבר לעובדה שכשקנינו את הדירה חיפשנו קומה אחרונה כי ראינו בכך סוג של איכות ,האם במידה ואתנגד לבניה ללא פיצוי על הפסד ההשבחה הפוטנציאלית שהגג היווה עבורי ועל הפסד איכות החיים שבהפיכתי לקומה לפני אחרונה,האם טיעונים אלו יהוו קייס שיתקבל בבימ"ש.
בכל מקרה האם יש לך הצעה מה לעשות במקרה כנ"ל.
מכל הסיפור המעניין הזה יש רק דבר אחד מעניין באמת, מבחינה משפטית גרידא: של מי הגג? על מה חשבתם ועל מה בניתם ציפיות ומה תכננתם זה פחות מעניין – מה הן העובדות: האם מדובר בגג משותף או גג בבעלותך.
אני יוצא מתוך הנחה שמדובר בגג משותף – אם אתה והשכנה חושבים שאתם תצאו נפסדים מומלץ לשקול התנגדות בכתב לעיסקה. במקביל כדאי לגשש ולראות האם ניתן לקבל הסכמה מיתר הדיירים לביצוע הרחבה שלכם, כלומר להצמיד הגג ולבנות עליו, קרי לנצל זכויות הבניה הקיימות.
יפה אמרת שאתה מודע לכך שיהיה עליך לשלם לדיירים תמורה להסכמתם.
ניתן לכאורה לראות את שני השכנים שעל הגג כמי שמסכימים משום שהם כבר ביצעו הרחבה דומה.
בעניין הרחבה די בקבלת הסכמה ממי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם.
2.הנחת המוצא שלי שלכל הדיירים בבנין יהיה אינטרס להוציא את העיסקה הזאת לפועל כדי שישפצו להם את הבנין ואולי גם יתנו להם סכום כסף נוסף ולכן לא יסכימו לאשר לי בנייה על הגג,לפיכך הטיעון העיקרי שיש לי כנגד עיסקה זו הינו טיעון שמבוסס על עקרון השיוויוניות (עיקרון שקיים בדין הפלילי למיטב ידיעתי),טיעון לפיו לא ייתכן ששתיים מדיירי הקומה האחרונה ישביחו את הדירות שלהם על חשבון הגג המשותף ואילו שתי הדיירים האחרים ייאלצו לאפשר מכירת זכויות הבניה על השטח שמעליהם לקבלן,באותו גג משותף האם סביר שבימ"ש יאשר חוסר אחידות וחוסר שיוויוניות כזאת
עקרון השיוויוניות אינו מתאים כאן אבל יש עקרונות אחרים שניתן לכאורה להיעזר בהם.