אני דיירת בבניין חדש ואנו מעוניינים להפעיל בבנין מעלית שבת (יש בבניין 2 מעליות, כל הדרישות המופיעות בחוק מתקיימות). הבעיה היא שלא הצלחנו לקבל הערכה לעלות הפעלת המעלית בפיקוד שבת. האם מישהו יודע לומר מהי העלות וכיצד היא מחושבת?
שמעתי שיש איזה פסק דין שמדבר על סדר גודל של כ5000 ש"ח בשנה
האם זה נכון? האם ניתן לשלוח לי קישור לפסק הנ"ל?
תודה רבה!
עם סוג מעלית שונה וכו"ב
מכיוון שלא הצלחנו למצוא את המידע הזה בשום מקום, רציתי לראות את פסק הדין ולנסות להוציא ממנו איזשהי הערכה מותאמת למעלית ולבניין שלנו.
אם יש מישהו שיוכל לתת לי קישור לפס"ד הנ"ל או לומר כמה משלמים על הפעלת מעלית שבת ומה דרך החישוב בבניין שלו זה יעזור לי מאוד.
תודה רבה
באותה הזדמנות מתייעצים גם על שיטות ההפעלה, שכן ניתן להפעיל מעלית שבת רק לחלק מהשבת בעיקר לשעות שיוצאים לתפילה וחוזרים ממנה. זה חוסך הרבה גם חשמל וגם בלאי.
הבעיה שלנו היא שהועד מסרב לוותר על התשלום מצד אחד, ומצד שני לא מוכן לקבוע מחיר להפעלת המעלית (בטענה שאין להם מושג), וכך העניין נגרר כבר כמה שבועות (מה שמאוד נוח לועד – בו אין ייצוג לדתיים) ומאוד לא נוח לדיירים הדתיים (שמטפסים 8 קומות ברגל בכל שבת כמה פעמים).
ואני חוזרת על בקשתי, אם יש מישהו שיודע לומר איך מתבצע התשלום בבניין שלו, אשמח מאוד לדעת
מכאן אתם יכולים לבדוק מה הפרש בין העלות שלהם לזו לשכם ולשער שזה בערך מה שעולה התוספת של השימוש במעלית שבת.
למעשה אם מדובר בהפעלה לזמן קצר וקצוב של שעות התפילה הרי שזה ממש זניח. אם מדובר בהפעלה לכל השבת זה כבר סיפור אחר. יש הרבה יותר חשמל ויש בלאי שקשה מאוד לכמת אותו (ולכן חברת המעליות לא נתנה הערכה).
ובכל מקרה, לא בגלל זה צריך להתעכב. זכותכם על פי החוק לדרוש מעלית שבת וחובת הועד להתקין אותה. אם יש לו בעיה של הערכת העלות זה לא צריך לעניין אתכם. שיפתרו הם את הבעיה.
לגבי העיכוב – בעקרון אתה צודק. מה שקרה זה שכדי לאפשר את ההפעלה הם רוצים להחתים את הדיירים על התחייבות לתשלום של כ5000 ש"ח לשנה (על פי אותו פס"ד מיתולוגי שלא הצלחתי למצוא). הדיירים כמובן מביעים התנגדות, ותשובת הועד היא בסגנון "זה מה שאנחנו מצאנו, אם יש לכם הערכת מחיר אחרת – חובת ההוכחה היא עליכם…". כאמור, אנסה לברר עם בניינים דומים לגבי הוצאות שימוש במעלית. עדיין, מתוך סקרנות, הייתי שמחה לקבל קישור לפסק הדין הזה. האם יש מישהו ששמע על קיומו?
לאחר חודש /חודשיים יהיה לכם מדד לגבי העלות . לא מדוייק אבל חשמל תוכלו להשוות לתקופה מקבילה בה לא עבדה המעלית בשבת . על זה הוסיפו עלות בלאי בהתייעצות עם חברת המעליות . (((-: ובינגו !
"59ז.(א)בבית משותף שבו דירות המשמשות למגורים, כולן או חלקן, ושבו מותקנת יותר ממעלית אחת ובאחת המעליות הותקן מנגנון פיקוד שבת, רשאי כל בעל דירה לדרוש כי המעלית שבה הותקן המנגנון תופעל כמעלית שבת; דרש בעל דירה כאמור, תופעל המעלית כמעלית שבת.
(ב)שר המשפטים יקבע את זמני הפעלת מעלית שבת בהתחשב, בין השאר, במספר האנשים הדורשים את הפעלתה ובצורכיהם.
(ג)על אף האמור בסעיף קטן (ב), רשאים כל בעלי הדירות בבית המשותף להחליט על הפעלת מעלית שבת בשעות מסוימות.
(ד)בעלי הדירות הדורשים את הפעלת מעלית השבת יישאו בהוצאות החזקתה והפעלתה הנובעות מהפעלת המעלית כמעלית שבת.
(ה)התשלומים שבהם יישאו בעלי הדירות לפי סעיף זה, יהיו בהתאם ליחס שבין שטח רצפת כל דירה לבין שטח הרצפה של כל הדירות שבעליהן נושאים באותם תשלומים.
(ו)לענין סעיף זה, בבית מורכב כמשמעותו בסעיף 59, יראו כל מבנה או אגף בו כבית משותף.
(ז)הוראות פרק ו´ סימן ד´ יחולו על הדיון לפי סעיף זה בפני המפקח, בשינויים המחויבים."
כאמור,יש מספר גדול של פרמטרים המשפיעים על העלויות ופסק דין כזה או אחר לא יכול לתת מענה לבנין הספציפי שלך (גם לא לצורך סדרי גודל,אלא אם כן הרכב הבנין,גודלו,מספר הקומות שבו,מספר שעות ההפעלה,מספר התחנות שבהן עוצרת המעלית ומשך הזמן בין עצירה לעצירה דומים לבנין שלכם).
חובת ההוכחה היא דוקא על מי שתובע את התשלום,לא על מי שנתבע לשלמו.הדבר הטוב ביותר הוא להגיע להסכמה.
(נראה לי שבכלל מדובר בסכום זניח).