הגינה מוזנחת והחצר מלוכלכת, אולי הוא חושב שהתשלום מיועד בשבילו עבור אחזקת הרכב שלו או לקנות אוכל לילדים שלו?
אבל ברצינות, יש אפשרות לקבל סיוע מהמפקח על הבתים המשותפים? הכוונה לא ממש תביעה אלא רק להוציא מכתב.
אין לי שיתוף פעולה עם שאר הדיירים, ניסיתי לקיים אסיפה והגזבר ביטל אותה וכולם אדישים.
אם הדיירים אדישים אז אין לך הרבה מה לעשות…..
ניהול הבניין נתון בידי בעלי הדירות ולא בידי הוועד אך אם בעלי הדירות אדישים אז הוועדים מרימים ראש ומשתלטים על הבניין.
גם גובה המס נקבע ע"י בעלי הדירות ולא ע"י הוועד!
לכן, הדרך הנכונה היא לעורר את האנשים ולנסות לקבל את המושכות לידיים שלך.
אם תצליח לגייס לצידך 1/3 מהדיירים תוכל לכנס אסיפת דיירים שלא מן המניין גם אם הוועד לא יעשה זאת ושם תוכל להיבחר כחוק או לכל הפחות להעביר החלטה מה יעשה בכסף וחזרה לטיפול נאות בבניין.
יש לנו כניסה בת 7 דירות – נציג אחד הוא גם הועד וגם הגזבר והוא לא הוציא דוח ל2010 עד היום, הוא מחזיק בביתו כמות של כסף מזומן (אין חשבון בנק) ולא מספר לנו כמה יש ולא עושה איתו כלום.
את מוסיפה עכשיו כי אין לגזבר חשבון בנק – גם זה לא חוקי, ויש לדרוש ממנו לנהל חשבון בנק לכספי הועד.
וכך אכן פעלנו.
הליך ארוך נגד סרבן תשלום שבסוף שילם כמו בובה. הכל. וגם פינה את כל הדברים שהוא מיקם בלובי הכניסה בטענה שהקבלן מכר לו את השטח הזה.
[סביר שהוא עוד יעשה בעיות בהמשך אך גם זה יטופל].
צריך אורך רוח, אך אם עובדים נכון וביושר מגיעים בסוף למטרה.
בשביל 700 ש"ח הכנסות בחודש לשלם עמלות בנק זה מיותר. וזאת במידה ומשתמשים בכסף ולא מחזיקים אותו סתם. לאחר ההוצאות היתרה יכולה להגיע מקסימום ל-100 ש"ח בחודש .
יש כאן בעיה עדינה ורגישה מאוד שאני לא אכנס לזה כאן ותביעה רק תחריף את היחסים.
איך זה שרק לי איכפת ולאף אחד לא מזיז כלום?
ביקשתי מהמפקח פגישה לקבלת עזרה וייעוץ, טופסי ההדרכה בדרך, מקוה שאוכל בעזרת המפקח להזיז משהו.