שלום
ברצוני לרכוש מטבח ואני מתלבט בן 2 החומרים שהמוכר מציע לי סיבית או לביד סנדוויץ
כמו כן נודע לי מחברים שיש תקן שמחייב שהארון מתחת לכיור יהיה מלביד
ברצוני לדעת מה ההבדלים בן סיבית ללביד
מה ההמלצה שלכם
והאם נכון שקיים תקן שמחייב שהארון מתחת לכיור יהיה מלביד
בתודה מראש
04-04-2005 01:48:00
צביקה מושקוביץ
מטבח
הסיבית מיוצרת מריסוק גזעי עץ ושאריות עץ ודבק ולאחר מכן כבישה בלחץ ובחום גבוה למידות עובי רצויות וציפוי בפורניר או פורמיקה או מלמין (חומר פולימרי הדומה לפורמיקה).
הלביד מיוצר מקילופי עץ בהעובי 1מ"מ עד 2מ"מ מודבקים שתי וערב בלחץ ובחום גבוה כאשר השכבות החיצוניות מלוטשות ואיכותיות.הציפוים השונים מודבקים ע"י היצרן או הנגר,
גם בלבידים קיים שוני רב באיכות הלביד! כמו סוג העץ,
מספר השכבות, טיב ההדבקה ארץ היצור.
הלביד עמיד בלחות באפן יחסי יותר מהסיבית. אך אני חייב לציין שהסיבית "זכתה" לשם לא טוב מלפני כ30 שנה בתקופה שמפעלים בארץ החלו ליצר סבית שלא עמדה בלחות באופן קיצוני, נוסיף לזה את מחלות הילדות של מפעלי צינורות הפלסטיק (והחגיגה מתחת לכיור גדולה).
כן קיים תקן שיחידת הכיור יהיה מלביד.קימת גם אפשרות נוספת שביחידת כיור מסיבית יהיה מגש פלסטי על קרקעית היחידת הארון. בהצלחה
הלביד מיוצר מקילופי עץ בהעובי 1מ"מ עד 2מ"מ מודבקים שתי וערב בלחץ ובחום גבוה כאשר השכבות החיצוניות מלוטשות ואיכותיות.הציפוים השונים מודבקים ע"י היצרן או הנגר,
גם בלבידים קיים שוני רב באיכות הלביד! כמו סוג העץ,
מספר השכבות, טיב ההדבקה ארץ היצור.
הלביד עמיד בלחות באפן יחסי יותר מהסיבית. אך אני חייב לציין שהסיבית "זכתה" לשם לא טוב מלפני כ30 שנה בתקופה שמפעלים בארץ החלו ליצר סבית שלא עמדה בלחות באופן קיצוני, נוסיף לזה את מחלות הילדות של מפעלי צינורות הפלסטיק (והחגיגה מתחת לכיור גדולה).
כן קיים תקן שיחידת הכיור יהיה מלביד.קימת גם אפשרות נוספת שביחידת כיור מסיבית יהיה מגש פלסטי על קרקעית היחידת הארון. בהצלחה