מקווה שזה הפורום הנכון. ברחוב פנימי עם חצריש עץ פיקוס שכולו מסובך בתוך כבלים של עמוד משותף כנראה שעליו כבלים של בזק/חשמל …מספר דיירים רוצים לכרותו/לגזום אותו עד לשלב שלא יגע בחוטים . וזה מצויין. לאור זאת שוחחתי עם חב´ החשמל/בזק והעיריה.. בשלב זה כולם מתנערים מאחריות .. ושואלים אם העץ בחצר או על המדרכה. ידוע לי שיש דיירת אחת שלא מוכנה שיכרתו .לא ברורה הסיבה ומידי שנה עולה הבקשה ונשכחת כי אין ועד ואף אחד לא מוכן לטפל. במצב דברים זה אני רוצה לפנות לכל בעלי הדירות של החצר הזו ולבקש אישור לבצוע כריתה/גיזום. בהעדר ועד האם מספיק אישור הדיירים וחתימתם או שצריך 100% של כל הבניין. מי יכול לעזור לנו? תודה רונית
29-08-2006 17:20:00
עפר שחל
תשובה
השאלה המרכזית היא היכן ממוקם העץ, האם בתחום הבית המשותף או כפי שאני מבין ברשות הרבים. אם אכן כך הרי שיש לפנות למחל´ גיזום או גנים או שיפור פני העיר (כל עירייה יש לה מינוח אחר) ולבקש מפקח שלהם להגיע כדי לפתור הבעיה. ההכרעה בין כריתת עץ – צעד קיצוני שבד"כ נעשה רק אם העץ חולה או שאין דרך של גיזום כדי לפתור הבעיה.
29-08-2006 17:59:00
פלוני אלמוני
גיזום
אני רוצה להוסיף מנסיוני: אם העץ ברחוב – הרשות המקומית חייבת בטיפול ואפשר/רצוי להוציא לה מכתב מסודר בחתימת הועד/הדיירים וליידע אותה שאם יקרה משהו אז זה באחריותה הבלעדית. אם העץ בתחום הבניין , חובה על דייריו לטפל בו (גיזום? כריתה? – לפי שיקול דעתם) וזה בנושא של הסרת מפגעים (כדוגמה: אם היה חוט חשמל חשוף בחדר המדרגות היית מטפלת בו…)
