אני גר בקומה 8 בבניין בן 11 קומות.
אני עושה שימוש רב במדרגות (מנסה לשמור על כושר).
1. האם יש חוק האוסר על הנחת חפצים בחדר המדרגות בייחוד כאלו המהווים מכשול ?
2. האם יש לוועד הבית אמצעים לנקיטה כנגד דיירים שאינם נשמעים לבקשה לפנות את החפצים ?
3. במקרה של פציעה מחפץ שמושאר באופן קבוע בחדר המדרגות (למשל עגלת סופר מרקט) על מי נופלת האחריות ? על הדייר בעל החפץ ו/או וועד הבית ?
4. האם ניתן לדייר נפגע לתבוע נזיקין ? ממי?
תודה
ולכן תפקידה של נציגות הדיירים (ועד הבית) שלא יהיה שום מפגע בטיחותי ברכוש המשותף.
כמו כן, ניתן פסק-דין בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, ע"א 293/75 נציגות הבית המשותף ברחוב אחד העם 5 אשדוד – נגד – ארוין איינהורן ואחרים, שקובע שועד הבית אחראי לאחזקתו התקינה וניהולו של הרכוש המשותף, ולכן חייב אותו בפיצויים על נזקי גוף לאחד מבעלי הדירות אשר נפל בחשכת הלילה במכשול שלא היה צריך להימצא בחדר המדרגות.
2. יש לועד הבית אפשרות לתבוע בפני המפקח כל מי שאינו מפנה חפצים מחדר המדרגות. ועד הבית יכול גם להודיע על לוח המודעות שכל החפצים שנמצאים בחדר המדרגות יסולקו על ידי ועד הבית תוך 24 שעות אם בעלי החפצים לא יסלקו אותם בעצמם, בהיותם מפגע בטיחותי שמסכן חיי אדם.
3. אם יודעים בוודאות מי הניח את החפץ בחדר המדרגות אז הוא זה שאחראי למפגע הבטיחותי. אם לא יודעים, פונים מידית לועד הבית לסילוק המפגע, ואם ועד הבית לא פועל מידית – הוא האחראי.
4. תביעת הנזיקין היא כלפי המזיק במישרין – אם יודעים מי הוא, וגם נגד ועד הבית שתפקידו למנוע את המפגע הזה, או להסירו, ללא קשר לזהות מניח המפגע.
………………………………………………………………………………………………………………………………
השאלה נובעת מכך שמספר שכנים שמים ללעג את דרישת הוועד לפנות מכשולים מחדר המדרגות. הוועד אינו יודע כיצד להתמודד עם כך, ואם קראת את שכתבתי רואה היית שמדובר במכשולים כנגדי.
לכן בדעתי לפרסם מודעה המזהירה את הדיירים הסוררים בכך שהם עלולים להתבע במקרה של נזק! אולי זה יעזור.
כרגע אני לא רואה את הוועד מבצע פעולה אקטיבית כלשהי בנושא.
(למד להאמין לאנשים ולא לחשוד בכוונות קנטרניות/זדוניות מעבר לכל מילה!)