1. שכנים שגרים בשכירות החליטו לשנות את הדירה
השכנים על תקן שוכרי דירה. בלי לשאול את שאר השכנים
התקינו אנטנת YES על הגג, טוענים שקיבלו הסכמה
בע"פ על ידי 2 שכנים , ועד הבית לא היה מודע לזה
אלא למוצר המוגמר. חוץ מזה שבקיר החיצוני עוברים
הכבלים שמכערים את חזות הבניין.
השאלה האם זה חוקי מה שעשו ? ומה אפשר לעשות יש
שכנים שלא ידעו ומתנגדים כולל ועד הבית.
2. אנחנו שכנים קבועים ותיקים, שהבניינים הם 2
יש לנו שביל שמוביל לחורשה שהיא ציבורית לכל
עובר ושב, הגינה היא משותפת לכולם והמעבר בה
גם , רק מה שכן אחד החליט שזהו הפך את השטח
הציבורי לפרטי ונעל את השער עם מנעול בלי לשאול
אף אחד על פי החלטה שלו. חוץ מזה שזאת חוצפה ממדרגה ראשונה. אני לא חושבת שמותר לו.
מה דעתכם. ומה עושים שזאת הפעם השניה שהוא נועל
את השער. איך אפשר לסגור לא את הידיים שלא יבצע
דברים על דעת עצמו.
יש לציין שהבניין חבר בתרבות הדיור.
כעת ברצינות:
לגבי חיבור ל"יס" – דעתי המשפטית היא שאין ועד בית יכול למנוע מדייר חיבור ליס או לכבלים. במובן מסויים ועקרוני אין לועד SAY בעניין. החיבור הזה בימינו הוא זכות יסודית ובחירה שיכול לבצע כל אדם, לפי רצונו.
יש לוועד SAY רק לגבי אופן הביצוע – כלומר הנחת התשתית ומיקום האנטנה, אבל הועד אינו יכול למנוע את עצם החיבור.
לגבי אופן הביצוע – אם בבניין אין תשתית, אזי על חברת הכבלים או הלוויין באמצעות הדייר המזמין להודיע לועד על תכנית הנחת התשתית ולהראות שמדובר בתכנית שאינה גורמת נזק, כיעור ו/או כל תוצאה אחרת שאינה מחוייבת המציאות.
באשר לדייר השני שסגר לכאורה מעבר ציבורי – אם אמנם אין זה שטח פרטי, שנעשה בו בפועל בעבר שימוש ציבורי, אלא מעבר לא פרטי – וזו שאלה עובדתית שחייבים לבדוק אותה בדייקנות – הרי שהפעולה שביצע השכן הינה הסגת גבות וגזל. יש לפעול בנחישות ובמהירות, בין באמצעות פנייה של עו"ד לשכן בדרישה להסרת השער, בין בהליך משפטי, בין בתלונה למשטרה, בין בכל דרך חוקית אחרת.