עם זאת, חברת הגז שלי מפרסמת בריש גליי על חשבונות הגז שלה כי "חימום מים בגז זול יותר מחימום מים בחשמל".
אז האם זו הטעיית צרכנים?
כמו כן, האם קצב זרימת המים בברזים הינו זהה בעת שימוש במערכת חימום מים בגז ובעת שימוש בדוד חשמל?
קראתי את התגובות שלך בפורום והפנמתי. עם זאת, כמי שמנסה לקבל החלטה האם לעבור מחימום מים בגז (המצב כרגע) לחימום בחשמל, אני לא מצליח להגיע לתוצאות מובהקות, אלא למשהו שהוא בגדר "בסבירות גבוהה ש…".
פניתי לקבלת מידע הן לחברת חשמל והן לחברת הגז.
מחברת הגז נמסר לי כדלקמן:
מכשיר הפועל בניצול מלא (הכפתור מכוון על הלהבה הגבוהה ביותר) כשברז המים יונק 14 ליטר לדקה משתמש בכ – 2 ק"ג גז לשעה (0.8 קוב). ובמידה ולחץ המים בברזים נמוך יותר (לטענתם הנורמה הינה כ – 10 ליטר לדקה), כמות הגז המתבזבזת הינה נמוכה יותר, מה עוד שלא תמיד פותחים את הברז במלא עוצמתו.
להלן תשובת חברת חשמל – מילה במילה:
"כללית, מחשבים את צריכת החשמל של מכשיר (בקילוואט-שעה) על-ידי הכפלת הספק המכשיר (בקילוואט) במשך הזמן בו פועל המכשיר (בשעות).
משפחה ממוצעת בת 5 נפשות משתמשת על פי רוב בדוד חשמלי בנפח של 150 ליטר עם גוף חימום של 2,500 ואט. כאשר טמפרטורת המים בדוד עומדת על כ-12 מעלות צלסיוס, נדרשות כ- 4 שעות כדי לחמם את כל נפח הדוד עד לטמפרטורה של 60 מעלות צלסיוס.
באופן כללי, זמן חימום המים תלוי במספר רב של גורמים, ביניהם הספק גוף החימום, טמפרטורת המים בתחילה ובסוף תהליך החימום, כמות האבנית בדוד, מצב הבידוד התרמי של הדוד ושל צנרת המים החמים וכו´.
חישוב צריכת החשמל לחימום המים שבדוד עד לטמפרטורה של 60 מעלות צלסיוס הוא:
2.5 קו"ט X 4 שעות = 10 קוט"ש
את עלות השימוש במכשיר מחשבים על-ידי הכפלת צריכת החשמל שלו (בקילוואט-שעה) במחיר החשמל העדכני לקילוואט-שעה. לדוגמא, החל מ- 23.3.2006, תעריף החשמל לשימוש ביתי הוא 49.54 אגורות לקילוואט-שעה, כולל מע"מ.
על-פי החישוב לעיל, עלות חימום המים היא:
10 קוט"ש X 0.4954 ₪/קוט"ש = כ- 5 ₪
בפועל, משתמשים במים בטמפרטורת הגוף (כ-° 37 צלסיוס), אשר מתקבלים מערבוב המים הקרים (בטמפרטורה של °12 צלסיוס, בהתאם לדוגמא) ושל המים החמים מהדוד (בטמפרטורה של °60 צלסיוס), כך שניתן להפיק מאותו דוד כ-290 ליטר מים בטמפרטורה של °37 צלסיוס.
להמחשת אפשרויות ניצול כמות המים הנ"ל, נציין את כמויות המים הנצרכות בטמפרטורת שימוש של °30 עד °40 צלסיוס בשימושים שונים כלהלן:
– עבור אמבטיה אחת: כ-150 ליטר.
– עבור מקלחת אחת: כ-30 ליטר.
– עבור נטילת ידיים: כ-3 ליטר.
יש לציין שבעונות המעבר ובקיץ, צריכת החשמל לחימום המים יורדת, הן כתוצאה מעליית טמפרטורת המים העומדים בדוד והן כתוצאה מהקטנת הפסדי האנרגיה לסביבה (עקב עלית טמפרטורת הסביבה)".
עד כאן תשובת חב´ חשמל.
הערה לסדר: לא נראה לי שמישהו מתקלח בטמפ´ של 37 מעלות. בטוח במים חמים יותר מה שמייקר את העלות החימום בחשמל כפי שמציגה חב´ חשמל.
ממחלקת המים בעירייה נמסר לי כי לא ניתן לדעת את לחץ המים בברזים, אם כי בכניסה לבניין שלי הברז מזרים מים בנפח של 3 צול.
לאור האמור לעיל, לאור העובדה שאנו משפחה בת 5 נפשות ולאור העובדה שאני משלם כרגע 18 ש"יח לקוב, אשמח לקבל את התובנות שלך.
ולהלן תגובתי בנושא ובתחילה אעסוק בנושא עלות מכשיר ואורך חייו ולאחר מכן נעסוק ביעילות ובעלות. ומאחר ואני איני משווק או מתקין של אף אחת מהשיטות יכול אתה לראות את הדברים אוביקטיבית לחלוטין ללא שום צד מסחרי בעינין.
מה שחברת הגז לא אמרה לך:
שעלות ההתקנה והקניה של המתקן היא בסביבות כ-3500 ש"ח.
שבמערכת ישנה להבה קבועה שגם היא צורכת גז גם כאשר המערכת בהמתנה.(קימות גם מערכות שזרם המים מדליק את המערכת ע"י מצת חשמלי.)
מאחר והמים מתחממים במערכת עצמה והמים בארץ מלאי חול וסיד (ראה שאריות בקומקום הקפה שלך) למערכת יש תכונה להסתם באבנית שאותה לא ניתן לנקות אלה יש להחליף את המערכת.
עכשיו נעבור לדוד:
עלותו של הדוד 150 ליטר 1200 ש"ח עד 1500 ש"ח תלוי בתוצרת.
גם בדוד יש הצטברות של אבנית אך אותה ניתן לנקות ע"י פתיחת הפלאנצ´ והורקת המים ולהאבנית, בעלות נמוכה מאוד ואם יש לך ידים טובות אז בעלות של 1/2 שעה עבודה שלך עד 1 שעה.
ופעם ב-10 ולפעמים יותר שנים להחליף דוד.
עכשיו לעלויות:
5 נפשות + מטבח ועוד שימושים כאלה ואחרים בבמים חמים במערכת גז יביאו אותך לצריכה של כ- קוב גז ליום וזה כבר החישובים של כאלה שהיה ברשותם מתקן כזה.
כאשר קוב גז עולה כ- 22 עד 24 ויותר ש"ח מכאן אתה מגיע לעלות של 22 כפול 30 יום לצריכה של 1320 ש"ח גז לא כולל בישול וגם אם זה כן כולל בישול זה המון כסף.
בדוד חשמלי אתה צריך להדליק אות בערך כ 6 שעות בחורף וכ-4 שעות בקייץ ממוצע של 4.5 שעות כי הקיץ בארצינו ארוך הרבה יותר מהחורף אז בו ניקח 5 שעות ליום הווה אומר 150 שעות בחודש כפול 2.2KW לשעה שווה 330KW כפול 1/2 שקל 165 ש"ח חשמל לחודשבעלות של הגז לחודש אתה יכול להשתמש 8 חודשים בחשמל.
גם אם נחשב את זה לפי מה שאמרו חברות הגז למרות שזה לא נכון הרי 0.8 קוב כפול 22 ש"ח הם 17.6 ש"ח ליום כפול 30 יום 524 ש"ח לחודש הרי שבחודש פעולה של המתקן גז אפשר להשתמש כ- שלושה חודשים בחשמל שעדין לא חישבנו את הפרש העלותו של מתקן הגז מול הדוד שגם הוא שווה ערך ל10 חודשי שימוש בחשמל לפחות
אם ברצונך פרטים נוספים אתה מוזמן ליצור איתי קשר בטלפון 050-5271788 או במייל
עם זאת, לאור חשבונות הגז המנופחים (כ- 450 ש"ח לחודש, בדיוק רב כפי שחישבת) ולאור מעבר לדירה חדשה בה מספק הקבלן דוד חשמל, החלטתי לבדוק את הנושא – וכמובן הגעתי לתוצאות הזהות לשלך.
אפילו נציג חברת הגז שהיה כ"כ בטוח בכך שחימום בגז זול יותר מדוד חשמל כבר החל לגמגם לי בסוף ההסבר כששלפתי מולו את הנתונים. בסופו של דבר הוא כבר אמר ש"לא בטוח שגז יותר זול", אבל זה יותר כדאי מהסיבות שמניתי לעיל. וכמובן שבגלל הזמינות החשבון גדל – כי במקום להתקלח בלחץ 5 דקות פן יאזלו המים החמים, אפשר להתקלח 10 דקות והמים החמים ממשיכים לזרום…
תשומת לבך כי חברת הגז שלי – פזגז- מפרסמת על חשבונות הגז שלה בריש גליי כי "חימום מים בגז זול יותר מחימום בחשמל" ועל כך הגשתי תלונה למספר גופים על הטעיית צרכנים.
ומכיוון שלאחרונה העלו את התעריף שלי שנקבע בהסכם איתם מ – 16.95 ש"ח לקוב ל – 18 ש"ח לקוב באמתלה של "עלייה במחירי הגז", זה מרתיח אותי עוד יותר לאור העובדה שגיליתי כי בסביבת מגוריי הקרובה, לאף צרכן לא השתנה מחיר הגז בחשבון האחרון. בקיצור – שיקרו לי במצח נחושה. גם על כך העברתי תלונה לגופים המתאימים.
דרך אגב, למען יידעו שאר הצרכנים – שאר הדיירים בבניין שלי משלמים 20 ש"ח לקוב, לאחר שהוועד פנה לחברת פזגז בדרישה להוזלת המחיר.
אז אל תהיו פראיירים – תתקשרו לחברת הגז שלכם ותורידו להם ת´מחיר!!!