האם וועד הבית יכול לחייב דיירים לשלם עבור תיקונים מבלי שהוחלט על כך באסיפת דיירים (סכןם גדול של 2000 ש"ח)הוועד לא נבחר באסיפת דיירים, אלא בחר עצמו באמצעות חתימות של דיירים.
בקשתי כמה פעמים לערוך אסיפת דיירים ונתקלתי בסרוב לא ברור לי למה. מה מידת חובתי כלפי ה"וועד" הזה
תודה
השאלה אינה איפוא לגבי הוועד הזה אלא לגבי התיקונים.
לא פירטת מה מהות התיקונים. אם מדובר בתחזוקה שוטפת של הבניין הרי שמחובתך להשתתף בזה.
אם כי נכונה טענתך שהחלטה מעין זה היתה צריכה להתקבל באסיפת דיירים שרק היא מוסמכת להחליט על אופן התיקון ובהתאם על עלותו.
איני יודע מה המקור להתנהלות הגרועה אצלכם בבניין. לכן קשה לתת עצות מרחוק.
ישנה חובה חוקית לערוך אסיפת דיירים אחת לשנה. בנוסף, ניתן לכפות על הוועד לקיים אסיפה שלא מן המניין אם אוספים חתימות של 2/3 מבעלי הדירות.
השאלה המרכזית איפוא היא מה מעמדך מול שאר בעלי הדירות. האם הם ישתפו איתך פעולה כנגד הוועד? או שימשיכו לתת לוועד לשלוט ביד רמה בניין ולעשות ככל העולה על רוחו?
וגם, האם יש לך אלטרנטיבה לוועד? האם אתה מוכן להיות הוועד או שאתה רוצה שהוועד הקיים ימשיך אך לפי הכללים שלך?
במידה והבניין אינו מתנהל על פי החוק אתה יכול לפנות למפקח על המקרקעין בבקשה לעשות סדר בבניין ולנהל בחירות ואסיפות דיירים כנדרש בחוק. אבל זה הרבה הרבה טירחה.
ראה סעיף 6 לתקנון המצוי:
6. אסיפה כללית שלא מן המנין
(א) נוסף על האסיפות הכלליות לפי סעיף 5 רשאית הנציגות להועיד אסיפה כללית כל אימת שהדבר ייראה לה, והיא חייבת להועידה, אם דרשו זאת בעליהן של שליש מן הדירות לפחות.
(ב) לא הועידה הנציגות אסיפה תוך ארבעה-עשר יום מהיום שהוגשה לה דרישה כאמור בסעיף-קטן (א), רשאים בעלי הדירות שדרשו זאת להועיד את האסיפה.
לצערי כתבתי מהזיכרון.