האם יש "מדדים" על פיהם ניתן לקבוע אם העבודה נעשתה כראוי? מה צריך לבדוק?
האם כאשר אני הולך על הגג ומרגיש שפה ושם הולך על "כריות אוויר" זה סימן לליקוי בביצוע או שזה תקין?
האם סיד "מפוצץ" אומר שהגג הולבן מוקדם מדי?
בכלל, מה הם הסימנים שלאחר העבודה, שיכולים לעזור לי לקבוע האם העבודה שנעשתה היא תקינה או לא?
בתודה מראש.
הדירה מתחת לגג מאוכלסת.
הפתרון שהצעת מתאים אולי לפרוייקטים של בנייה חדשה,
אבל מה שהצעת דומה להצעה להצית דירה ולראות האם מע´ הכיבוי עובדת….
אין מדדים לעבודה קצת יותר טובים ורציניים?
בהצפה מתגלות כל נקודות הכשל באיטום וניתן להזמין את הקבלן כדי לתקנם.
כמובן שיש פתרונות אחרים אך הם מלווים בסיכון שתגיע לחורף ואז הכשלים יתגלו מטבע הדברים. אם כי יתכן כי קצת באיחור עבור הדיירים דנן.
בהצפה מתגלות כל נקודות הכשל באיטום וניתן להזמין את הקבלן כדי לתקנם.
כמובן שיש פתרונות אחרים אך הם מלווים בסיכון שתגיע לחורף ואז הכשלים יתגלו מטבע הדברים. אם כי יתכן כי קצת באיחור עבור הדיירים דנן.
אין כל ספק כי המדד הטוב ביותר הינו הצפת הגג. למרות זאת מומלץ ראשית לבחון את איכות העבודה שבוצעה לפני ביצוע הצפה, (טסט) כשהמינימום הנדרש בתקנים הרלוונטיים כ 48 שעות.
סביר לחלוטין כי ביצוע פגום ואו לקוי, עלול לגרום לנזק ישיר לדירות המגורים, לתשתיות ואף במקרים חריגים לתכולה בדירות המגורים.
התנפחויות כפי שציינת מהוות מדד לאיכות העבודה לרבות פרמטרים נוספים, עיבודים של אלמנטים האם בוצעו כהלכה ועוד.
סיד מפוצץ כמצוין מצביע על סיוד מוקדם מידי ואו לחילופין בשעות החמות של צהרי היום.
המלצתי, יש לבדוק ראשית את איכות הביצוע, ביצוע תיקונים נדרשים במידת הצורך ורק לאחר מכן לבצע טסט.
ככלל, ביצוע טסט אינו מהווה ערובה לאיכות הביצוע ואו לחילופין כי מערכת האיטום תקינה וסביר כי חלחול ואו עבירות מים מאי ביצוע נאות מעל קו גובה מילוי מים לבדיקה מהווה כשל שניתן לבחון אותו באופן מקצועי ואו, פגמים אלו ואחרים יבואו לידי ביטוי בעונת החורף.
בברכה
ס.דניאל – מומחה ויועץ איטום, בידוד תרמי ואקוסטי ומערכות גמר בבנייה.