חבר שלי מתגורר בדירה שכורה, שבעליה משכיר דירות נוספת באותו הבניין. בעל הבית גובה 120 שקלים בחודש כתשלום לוועד בית. באופן די קבוע הבניין במצב רע – אין אור בחדר המדרגות, האינטרקום לא עובד (תקלה מרכזית), וניקוי חדר המדרגות מתבצע לעיתים נדירות בלבד. כרגע נוספה גם צרה חדשה – נזילת ביוב שטרם טופלה.
לאחר מספר חודשי שכירות, ולאחר בקשות חוזרות שלא נענו לתיקון הנזקים, עצר חברי את התשלום לוועד\בעלים, לאחר גביה של כ- 400 ש"ח (כאשר על הקבלה שהגיעה בדואר נרשם כאילו בעל הבית עצמו שילם את הסכום!).
אני מניחה שבשל היותו שוכר, ובשל היות הוועד גם הבעלים של הדירה, לא חלה על חברי חובת תשלום במצב זה. האם אני צודקת?
חשוב מכך, מה ניתן לעשות כדי שיהיה וועד מתפקד ובניין המנוהל באופן סביר? חברי ישמח לשלם דמי ועד, אם רק יהיה בעבור מה.
תודה מראש על התגובות.
מעמדו חובותיו וזכויותיו בדירה נלמדות מהחוזה אותו חתם עם בעל הדירה.
כאן אנו עוסקים בעיקר בחוקי הבית המשותף בעוד השאלה שלך עוסקת למעשה בחוקי חוזים.
כלומר, התשובה הנכונה והמלאה לשאלתך תוכל להינתן רק כאשר ייבדק החוזה בינו לבין בעל הדירה ושם יוכלו לקבוע האם אחד הצדדים הפר את החוזה וכו´.
התשובות על שתי שאלותייך האחרונות אף הן נובעות ממצב זה.
אי תשלום המס אינו נוגע ישירות בחוק המקרקעין אלא בחוזה עליו הוא חתום ולכן לעובדה שבעל הדירה הוא גם הוועד בבניין אין משמעות.
לגבי הפתרון לבעיה.
ראשית, יש לדעת [מה שכתבנו רבות בפורום] שלשוכר אין מעמד חוקי מבחינת חוק המקרקעין [בתים משותפים] אלא הוא נגזרת של דברי הראשונים לעיל. מכאן שהוא גם יתקשה מאוד לכפות מהלכים על שאר הדיירים ובעלי הדירות.
כדי לייעץ מה חכם לעשות [ולאו דווקא מה אומר החוק] צריך לראות את תמונת המצב המלאה בבניין. מי גר שם, עד כמה הדיירים ובעלי הדירות אכפתיים ממצב הבניין, מה יחסי הכוחות וכו´.
אגב, מדוע הוא לא פשוט קם ועוזב את הבניין אם הוא לא זוכה שם לתנאי חיים נאותים??