בבניין שלנו כמחצית מהדירות נמצאות בבעלות משכירים וכנציג ועד הבית רציתי לדעת:
1. הבנתי מתשובות קודמות באתר שבמידה ואנחנו מעוניינים לערוך שיפוץ הכרוך בעלות גבוהה לכל דייר (מעבר לתשלום הקבוע לקופת הועד) הרי שאני צריך את הסכמת כל הדיירים. איך אני יכול להשיג הסכמה כזאת במידה ומשכירי הדירות לא מגלים מעורבות ולא נוטלים חלק באסיפת דיירים שנתית. האם החלטת רוב הדיירים המגיעים לאסיפה תחייב את משכירי הדירות שאינם נוכחים בה?
2. האם בתקופה בה בעל הדירה לא משכיר את הדירה והיא עומדת ריקה הוא צריך לשלם לקופת הוועד? האם התשובה משתנה במידה ובמהלך אותה תקופה הוא שיפץ את הדירה (הרי ומול העירייה הוא פטור מתשלום ארנונה אם הדירה היתה בשיפוצים)?
כל החלטה של אסיפת הדיירים מחייבת את כל בעלי הדירות ללא יוצא מן הכלל, כולל בעלי הדירות שמשכירים.
2. אין קשר בין הארנונה למיסי ועד הבית.
התשלום לועד הבית אינו תלוי בשאלה אם הדירה ריקה או מאוכלסת. תמיד חייבים לשלם לועד הבית, אפילו אם עושים שיפוצים, ואפילו אם יש פטור מארנונה. מתשלום לועד הבית אין אף פעם פטור.
………………………………………………………………………………………………………………..
אני רוצה לחדד את סעיף 1 : מדובר בהחלפת חזית הכניסה, שדורשת תיקון אבל התיקון לא הכרחי(במספר בתים מסביב, בני אותו גיל, כבר החליפו את החזית).
האם לשם כך גם צריך הסכמת כל דיירי הבניין או מספיקה החלטת אסיפת דיירים?
"בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות. "
שים לב למילים: "או המקובלים על פי הנוהג"
כלומר – אם הדבר הוא הנוהג המקובל אשר קיים באזור שלכם אז גם אם זה לא בדיוק "שיפוץ הקיים" זה עדיין נחשב לשיפוץ "רגיל" שלצורך כך דרוש רק רוב יחסי מבין משתתפי אסיפת הדיירים הכללית.
………………………………………………………………………………………………………………….