בבניינינו מעוניינים להקים מעלית, אולם בבניין עצמו אין רוב.
אממה… בטאבו חולקים אנו את הגוש חלקה עם בניין נוסף, וכעת מציגים הדיירים את המצב כאילו יש להם את הרוב הדרוש ע"י החתמת הדיירים מהבניין השני
השאלה היא האם זה תופס? הרי לדיירי הבניין השני אין כל עניין במתרחש בבניינינו!
ואם כן האם יש משהו שניתן לעשות כנגד זאת?
תודה רון
"בעלי דירות שבבעלותם שני שלישים מהדירות בבית המשותף, רשאים להחליט באסיפה הכללית על התקנת מעלית ברכוש המשותף…"
אז קודם כל לגבי התקנת מעלית חדשה ההחלטה היא באסיפת דיירים כללית – ולא ע"י חתימות מדלת לדלת. השאלה הקובעת לכן, האם הבית שלכם רשום כ-"בית-משותף" נפרד מהבית השני – או – כבית משותף אחד ביחד עם הבית השני. רואים את זה במסמך שנקרא "צו לרישום הבית המשותף" שנמצא בתיק של הבית שלכם בטאבו. צריך ללכת לטאבו ולבקש לצלם את הצו הזה. זה עולה בסביבות 50 ש"ח.
דוגמא של הצו הזה – ניתן לראות בקישור הבא:
והשאלה השניה (הפחות חשובה) אם נהוג אצלכם להחליט בכל דבר שקשור לבניין על פי מה שחושבים הדיירים גם מהבניין השני, או שאתם תמיד נוהגים לקיים אסיפות דיירים נפרדת רק לבניין שלכם, וההחלטות מתקבלות רק ע"י בעלי הדירות של הבניין שלכם. אם תמיד נהוג אצלכם שאסיפות הדיירים הן רק של הבניין שלכם, צריך לנהוג כך גם לעניין המעלית.
…………………………………………………………………………………………………………………………