לאחרונה הגיעה משפחה שטוענת שזכותה לשים דוד שמש על הגגות – משותף ואפילו הפרטי.
שאלתנו: האם קיים חוק שמתיר לשים דודי שמש ברכוש פרטי שלא בהסכמת בעלי דירות הגגות הפרטיים.
והאם ניתן לשים דוד בגג משותף שחלקו נמצא מעל דירת גג פרטית כאשר הדוד והקולטים נמצאים במרחק של מעל 400מטר מהדירה המבקשת להתקינו והאם על שטח כל כך קטן (20 מ"ר) ניתן להסיף דוד נוסף? במידה וכן מה המשמעות אם הוא פוגע בחזות דירת הגג הפרטית?
"(א) בעל דירה רשאי, בכפוף לאמור בסעיף (ב), ללא הסכמת בעלי הדירות האחרים, להתקין במקום סביר על גג הבית המשותף שהוא רכוש משותף דוד לחימום מים על ידי השמש (להלן-דוד שמש), ולהתקין בדרך סבירה את המיתקנים הקשורים לכך והצינורות להולכת המים לדירתו, ובלבד
:שנתקיימו כל אלה
הוא קיבל היתר להתקנה לפי חוק התכנון והבניה, התשכ"ה – 1965 ומילא אחרי תנאי ההיתר
ביום מתן ההיתר לא שימש המקום שעליו יותקן דוד השמש, במשך תקופה סבירה, את בעלי הדירות למטרה כלשהי שהוסכם עליה, בין בהחלטה של בעלי הדירות ובין בהתנהגותם, והוא לא נועד ביום האמור לשמש למטרה כלשהי לפי תקנון הבית המשותף
התקנת המיתקנים והצינורות תיעשה בדרך שתצמצם ככל האפשר את הפגיעה בחזות הבית.
(ב) בעל דירה בבית משותף שגגו אינו מספיק למספר דודי שמש כמספר הדירות בבית, לא יהיה רשאי להתקין דוד שמש כאמור בסעיף (א) אלא לאחר שקיבל את הסכמת כל בעלי הדירות האחרים, ובלבד שאם בעל דירה אחרת התנגד מטעמים בלתי סבירים, או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, רשאי המפקח להרשות את התקנת דוד השמש .
(ג) תעודה בחתימת מהנדס הועדה המקומית לתכנון ולבניה תשמש ראיה לעניין היותו של גג הבית מספיק או לא מספיק למספר דודי שמש כמספר הדירות בבית: בתעודה האמורה יקבע המהנדס לכמה דודי שמש מספיק גג הבית."
אני בטוח שהדירה לא נמצאית במרחק 400 מ´ מהדוד…
ואני לא רואה מניעה לשים 2 דודים על גג של 20 מ"ר.